Da li se šali ili je ozbiljan? Ancelotti imenovao najboljeg beka na svijetu i sve ostavio u čudu
Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti sprema svoj tim za novi okršaj s Barcelonom i želi novi trofej (Foto: EPA)

Hvalio ga, ali...

Da li se šali ili je ozbiljan? Ancelotti imenovao najboljeg beka na svijetu i sve ostavio u čudu

Edmir Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti govorio je pred nedjeljno finale španskog Superkupa protiv Barcelone, koje se igra u Saudijskoj Arabiji.

Carlo Ancelotti je isuviše iskusan da zna koliko su ovakve utakmice važne i koliko je važno da igrači "ne izgore". Sprema svoj tim Italijan, uvjeren da će Real osvojiti novi trofej.

"Dobro smo. S puno mirnoće u ekipi. Oporavilii smo se. Suočavamo se sa prvim naslovom u sezoni, utakmicom koju će svi gledati. Carvajal je dobro. Trebao mu je još jedan dan odmora. Igrat će bez problema. Već sam odlučio ko će braniti, ali to neću reći. Cijenim vašu zabrinutost oko toga ko brani, ali ne trebate brinuti", rekao je Ancelotti pa je dodao:

"Xavi radi optimalan posao. On nema iskustvo koje ja imam, jer je jako mlad, ali njegova karijera je jako dobra, pomaže mu puno to što je bio jedan od najboljih veznjaka na svijetu".

Važnost izmjena tokom utakmice: "Utakmice se pripremaju s 11 igrača. Nikada unaprijed ne razmišljam koje ću promjene napraviti. Svaka utakmica se mijenja, detalji, dinamika... Teško je razmišljati o preventivnoj promjeni. Osim ako nije zbog povrede, npr. s Viniciusom. U utakmici kao što je sutra, prvo ne razmišljam o promjenama. Onda zbog umora, promjene strategije ili zbog lošeg igrača, mijenjam. Vjerujem da su oni na klupi spremni, u Madridu uvijek jesu."

Oglasi

Tonija Kroosa ne brinu zvižduci koje će sutra dobiti. "Nisu utjecali na njega i neće utjecati na njega. On jako dobro poznaje ovaj svijet. Motiviran je i spreman za igru."

"Superkup je takmičenje koje završava sutra. To je važan naslov za imidž kluba. Clasico je uvijek izjednačen. Real Madrid je možda malo bolji, ali sve je izjednačeno. Real Madrid ne igra za osvetu. Oni idu van u najboljem izdanju zbog zahtjeva ovog kluba. Respektujemo rivala koji nas je pobijedio prošle godine,ali glad je uvijek ista. Iluzija je pripremati se za ovakvu utakmicu jer to svi vide. Ima ih puno čimbenika, fizičkih i emocionalnih. Također postoji zabrinutost hoće li to učiniti dobro", dodao je Ancelotti.

Ancelotti je nadmašio Zinedinea Zidanea po broju utakmica na klupi Reala.

"Bio je najbolji fudbaler kojeg sam vidio na treninzima. Ono što je napravio bilo je nevjerovatno. Puno mi je dao kao pomoćnik. Jako je dobro poznavao klub. Puno mi je pomogao da se prilagodim španskom fudbalu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

I na kraju je pohvalio svog igrača, rekavši da je najbolji odbrambeni bek na svijetu.

"Mendy je najbolji lijevi bek na svijetu u odbrambenoj fazi", zaključio je trener Madriđana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Navijam od 1997 za Real, al cuj MENDY najbolji lijevi bek, dodje mi da placem od muke..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi