"Ludilo" u Madridu nastupilo je 12 sati nakon što je Toni Kroos objavio da se povlači
Kroos je 10 godina nosio dres Reala i u njemu osvojio sve moguće trofeje, a nada se da će 1. juna osvojiti i Ligu prvaka

Ništa se manje nije ni očekivalo

"Ludilo" u Madridu nastupilo je 12 sati nakon što je Toni Kroos objavio da se povlači

Edmir Škorić

34-godišnji reprezentativac Njemačke Toni Kroos će posljednje utakmice u karijeri odigrati na Evropskom prvenstvu u rodnoj zemlji, a nakon toga odlazi u zasluženu penziju.

Kroosova objava uzdrmala je u utorak kompletan fudbalski svijet. Svi su bili iznenađeni, a neke igrače Reala bilo je teško utješiti. Neki su navodno i plakali, poput Federica Valverdea, drugi pisali oproštajne poruke.

Tako je nakon 10 godina u Madridu, Kroos odlučio da je vrijeme za rastanak. Želi da to uradi sa stilom, da pomogne Kraljevima da 1. juna u Londonu protiv Borussije Dortmund osvoje rekordnu 15. titulu u Ligi prvaka, a zatim da s Nijemcima ode do samog kraja na Euru.

Posljednju utakmicu za Real odigrat će 1. juna, ali posljednju utakmicu za ovaj tim na Santiago Bernabeu igra u subotu od 21 sat protiv Betisa u 38. kolu La Lige. Titula je već osvojena i proslavljena, pa će to biti tek utakmica za uživanje, ali i za oproštaj legende od kultnog stadiona.

Nakon objave da će Toni Kroos odigrati svoju posljednju utakmicu na Santiago Bernabeu, navijači su rasprodali su izazvali pravo ludilo i odmah su planule sve ulaznice, što znači da će Nijemca ispratiti 85.000 navijača. Prema pisanju AS-a, u roku od 12 sati su navijači pokupovali sve ulaznice.

Oglasi

Proglašen najboljim nogometašem fudbalerom 2018. godine, Kroos ima čak 34 trofeja, uključujući Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom, pet Liga prvaka i pet Superkupova Evrope. Prije Reala je igrao za Bayern i Bayer, kao posuđen igrač.

Osvojio je šest naslova klupskog prvaka svijeta, pet sa Realom i jedan sa Bayernom. Sa Realom je četiri puta bio prvak Španije, a sa Bayernom tri puta prvak Njemačke.

Ima i pet Liga prvaka osvojenih, četiri sa Realom, jednu sa Bayernom, a ove sezone može sa Realom doći do još jedne titule u Ligi prvaka jer igraju finale protiv Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Real Madrida četiri puta je osvojio Super Kup Evrope, a taj rezultat je jednom ostvario i sa Bayernom. Kup Njemačke je sa Bayernom osvajao tri puta, a sa Realom je jednom osvojio Kup Kralja. Četiri puta je bio osvajač Super Kupa Španije sa Realom, dok je u vitrine stavio i jednu titulu Super Kupa Njemačke sa Bayernom.

Naravno, najveći reprezentativni uspjeh je ostvario 2014. godine kada je sa Njemačkom bio prvak svijeta na Mundijalu u Brazilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Fudbalerom
0 0
Amansio
Luka je 2018 proglašen najboljim Gudbalerom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi