Toni nahvalio Mandžukića: Danas je malo takvih napadača!

Uporedio se sa Hrvatom

Toni nahvalio Mandžukića: Danas je malo takvih napadača!

Legendarni napadač Verone Luca Toni je u izjavi za medije uoči utakmice sa Juventusom posebno nahvalio Marija Mandžukića, napadača Stare dame koji se nalazi u vrlo dobroj formi.

Toni ističe da je Mandžukić jedan od posljednjih pravih napadača i da je njegov učinak za ekipu teško vidljiv golim okom, ali da zapravo radi najveći posao na terenu.

"Mandžukić je dobar napadač, a svidio mi se još kada je igrao u Bayernu. Osim što zabija golove, on mnogo pomaže svojim saigračma. Nije ga lijepo gledati kako igra, nema tu nekih poteza za publiku, ali kada se pogledaju njegovi golovi, asistencije i sva podrška koju pruža saigračima, može se vidjeti da radi najviše od svih", rekao je Toni, koji je nastavko:

"Nas dvojica smo jedni od posljednjih pravih napadača, jer su sada moderne lažne devetke. Mandžukić je uvijek u centru kaznenog prostora spreman da postigne gol, a takvih je sve manje u današnjem fudbalu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus i Verona će odmjeriti snage u srijedu, 6. januara s početkom u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi