Varaždin u milionskom transferu prodao igrača u Trabzonspor

Sjajan posao

Varaždin u milionskom transferu prodao igrača u Trabzonspor

Midhat Šljivak

NK Varaždin prodao je fudbalera Tonija Teklića turskom Trabzonspor za 1.2 miliona eura. Ovaj 23-godišnji ofanzivac će ubrzo put Turske gdje će potpisati ugovor s jednikm od najvećih klubova ove zemlje.

Tonio Teklić ubrzo će postati novi igrač Trabzonspora. Varaždin je pristao na ponudu od 1.2 miliona eura za 23-godišnjeg fudbalera i on polako pakuje kofere za put u Tursku.

U Trabzonsporu će ofanzivca dočekati trener Nenad Bjelica i njegov stručni štab sastavljen od hrvatskih trenera, ali i dvojica sunarodnjaka u ekipi. To su Mislav Oršić i Filip Benković koji su nedavno stigli u klub.

Tu je naravno i bh. fudbaler Edin Višća, pa ni Tekliću neće biti previše teško da se navikne na život u Trabzonu.

Dobar dio kolača u transferu imat će i splitski Hajduk. Splićani, prema određenim informacijama imaju čak 40 posto od transfera, odnosno dobili bi 480.000 eura od ovog posla.

Oglasi

Tonio Teklić je prošao sve omladinske kategorije Hajduka, a pored splitskog velikana i Varaždina igrao je još na posudbi u Hrvatskom Dragovoljcu.

On je u dresu Varaždina ukupno odigrao 74 utakmice i ima učinak od 13 golova i devet asistencija. Za Hajduk je nastupio 37 puta uz dva gola i jednu asistenciju.

Ekipa Trabzonspora je u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka pored Oršića, Benkovića i sada Teklića, dovela španskog defanzivca Joaquina Fernandeza iz Valldolida i grčkog veznjaka Dimitriosa Kourbelisa iz Panathinaikosa.

U narednoj sezoni ekipa Nenada Bjelice ima velike ambicije. Šesta pozicija iz prošle ih ne zadovoljava i cilj je borba za sami vrh tabele.

Neće Trabzon biti favorit za titulu, posebno zbog činjenice da Fenerbahče i Galatasaray imaju mnogo jače sastave, ali definitivno bi mogli igrati bitnu ulogu na vrhu prvenstvene tabele.

Top Komentari

bk123
Tako rade normalni treneri iz normalnog saveza...Bjelica dobro uhl**** 3 hrvatska igrača, a možda ih bude jos...time se razvija i širi bazen za Hrvatsku reprezentaciju...tako rade nizozemski i francuski treneri gdje god dodju naprave svoju koloniju..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti