Odigrao preko 300 utakmica i postigao samo gol: Legenda se vratila fudbalu poslije pet godina

Bizaran povratak

Odigrao preko 300 utakmica i postigao samo gol: Legenda se vratila fudbalu poslije pet godina

A. Čaušević

Da se neki igrač vrati iz fudbalske penzije i nisu česta pojava, međutim kada to neko uradi nakon deset godina, onda definitivno privlači pažnju. 

Tony Hibbert se vratio fudbalu nakon što je potpisao za klub iz 10. ranga francuskog fudbala. Riječ je o amaterskom klubu ES Louzy.

"Želio je manji klub da održava formu i već se brine za našu pionirsku selekciju", rekao je predsjednik Jerome Archambeau.

Hibbert se od fudbala oprostio 2016. godine. Cijelu karijeru je proveo u Evertonu za čiji je prvi tim upisao 328 nastupa.

Za Karamele je debitovao 2001. godine. Bio je itekako zahvalan igrač i vrlo koristan desni bek, a uspio je postići samo jedan gol.

Jedini gol u karijeri je postigao u augustu 2012. godine kada je iz slobodnog udarca zatresao mrežu AEK-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije toga Englez je počeo da ima ogromnih problema s povredama te je sve češće bio van terena. Ipak, tadašnji trener Roberto Martinez je odlučio da gau timu zadrži još dvije godine.

Od Goodisona se oprostio na ljeto 2016. godine nakon što je računajući omladinski i seniorski fudbal bio član Evertona čak 25 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije