Top 10 igrača sa najviše nastupa u nacionalnom dresu

Top 10 igrača sa najviše nastupa u nacionalnom dresu

9. Vedin Musić (45 nastupa)

A. Haznadarević

Sam nastup u dresu reprezentacije domovine je velika čast, a kada u tom istom voljenom dresu jedan igrač nastupi toliko veliki broj puta da postane jedan od desetorice najdugovječnijih reprezentativaca, onda već pričamo o legendama nacionalnog tima. Upravo je to ovih 10 fudbalskih majstora koji su odigrali najviše utakmica u najboljem državnom timu od osnivanja reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa sve do danas.

Jedan od najboljih predstavnika stare generacije bh. reprezentativaca Vedin Musić, igrač je sa skupljenih 45 nastupa u dresu državnog tima. Ovaj lijevi bek je još 1995. godine debitovao u A selekciji, a oprostio se 2007. godine. Pored igranja u bh. Premijer ligi, okušao se i u Turskoj i Italiji, gdje je i proveo najveći dio karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.