Sva bizarnost bh. fudbala stala je u 90 minuta utakmice Druge lige TK

Sudija igrač domaćina, gosti u nevjerici gledali šta se dešava

Sva bizarnost bh. fudbala stala je u 90 minuta utakmice Druge lige TK

M. Šljivak

Na nevjerovatna dešavanja u bh. fudbalu svi su već navikli i često na terenima od najjačeg do najslabijeg ranga takmičenja možemo svjedočiti komedijama za pamćenje. Ipak, ono što se jučer dešavalo na utakmici u Živinicama između Toplica i Jablanice (3:0) prešlo je sve granice.

Toplice su u susretu 11. kola Druge lige Tuzlanskog kantona grupa Jug u Gornjoj Lukavici savladali Jablanicu iz Barica s 3:0, no ovaj meč obilježio popriličan cirkus u režiji sudijske ekipe na čelu s glavnim sudijom Arminom Jagodićem, te pomoćnikom Alemom Planićem.

Gosti su u 43. minuti ostali s igračem manje. U pet minuta dva žuta kartona dobija Edin Puzić, potom je direktan crveni karton dobio i Mahir Mušić, ali usprkos činjenici da su igrali s dva igrača manje Jablanica u 79. minuti dolazi do pogotka za 1:0.

Radost im je kratko trajala. Pomoćnik Alem Planić diže zastavicu iako je gostujući igrač bio tri metra od posljednjeg igrača odbrane domaćeg tima. Treba svakako napomenuti da je sudija Planić do prošle sezone igrao za NK Toplice i da je stanovnik mjesta u kojem se igrao ovaj meč.

Jagodić potom u 83. minuti svira penal, koji je prema navodima iz NK Jablanica, neviđen na bh. terenima. Pretvorili su ga domaći u gol za 1:0, a zatim su do kraja meča pogodili još dva puta za 3:0, no gostima je bilo jasno da ne mogu odnijeti bodove s ovog meča i nisu se više ni trudili da nešto naprave.

Oglasi

"Tuga, čemer, jad od utakmice koja realno nikom ništa ne znači. Glavni sudija Armin Jagodić i pomoćni Alem Planić (možda još uvijek registrovani igrač NK Toplice) radili su neviđeni cirkus."

"Posmatrači utakmice ostali su zgroženi sudijskim odlukama. Utakmicu su počeli i završili s čunjevima ujesto kreča, a zatim kreću lakrdije. Sram vas bilo, sve režisere današnjeg masakra nad našom ekipom", poručili su iz NK Jablanica.

Tako je samo običan komšijski duel sudijski duo pretvorio u potpuni haos iako je to samo trebao biti običan dan u kojem su svi trebali uživati u fudbalu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Toplice su trenutno na osmom mjestu tabele Druge lige TK grupa Jug sa 16 osvojenih bodova, a Jablanica je 11. sa osvojenih 14 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi