Torcidi stigla navijačka braća, zajedno su palili transparente koje su ukrali iz muzeja

Na meču Hajduka i Lokomotive

Torcidi stigla navijačka braća, zajedno su palili transparente koje su ukrali iz muzeja

E. Škorić

U subotu je Hajduk ugostio Lokomotivu u 27. kolu SuperSport HNL-a, a domaći tim je razočarao i izgubio s 2:1.

S dva gola Roberta Mudražije, Lokomotiva je slavila na Poljudu protiv Hajduka koji je od 24. minute igrao sa igračem manje jer je Dino Mikanović dobio dva žuta kartona.

Na 0:1 se Hajduk imao priliku vratiti, ali je Marko Livaja očajno izveo penal. Htio je panenkom da zatrese mrežu, ali je njegov udarac odbranio golman gostiju iz Zagreba. Livaja je zabio golčinu u nadoknadi, no bio je to tek utjehe vrijedan pogodak.

Poraz je Hajduk doveo u tešku situaciju i sada zaostaje četiri boda za vodećom Rijekom koja je danas slavila sa 1:0 u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Navijači Hajduka, Torcida, pohvalila se udarnim transparentima navijača Porta koji su navodno nestali iz muzeja u Portu.

Torcidi je danas pomogla grupa navijača Benfice iz Lisabona s kojima su u dobrim odnosima. Inače, članovi Torcide su bili u Portu na derbiju Porta i Benfice i vjerovatno su to gostovanje iskoristili da ukradu transparente navijača Porta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako se navijači obično hvale ukradenim transparentima koje dobiju na osnovu navijačkih sukoba, ovaj put su očito na jedan lakši način navijači Hajduka došli do svog cilja.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi