Potez dječaka iz Italije digao je na noge fudbalski svijet, ali pravilnik izaziva suze na oči

Emocije prema klubu su bile jače

Potez dječaka iz Italije digao je na noge fudbalski svijet, ali pravilnik izaziva suze na oči

Haris Zilić

U okviru 9. kola italijanske Serije A Inter je u subotu kao gost savladao ekipu Torina. Bilo je 0:3 i tako su Nerazzuri ostali lideri na tabeli.

Utakmica nije bila rezultatski neizvjesna, a nije bilo ni puno uzbuđenja, no cijeli fudbalski svijet priča o dječaku iz Torina.

Prije utakmice igrači oba kluba na teren su izašli sa dječacima i djevojčicama iz Torina.

Kako to bude prema pravilniku Serie A, 11 mališana mora nositi dres domaće ekipa, 11 mališana dres protivničke ekipe.

Pomenutog dječaka je zapao dres Intera, a očigledno mu se to nije puno dopalo i došao je na sjajnu ideju.

Oglasi

Ispod dresa Intera obukao je dres Torina, a kada je kamera došla do njega, podigao je dres Intera da se na TV ekranima vidi dres Torina koji je poljubio.

Video koji možete pogledati OVDJE, postao je hit na društvenim mrežama i digao je na noge fudbalski svijet, pogotovo navijače.

Mnogi su pohvalili potez dječaka i smatraju da klub ne treba da brine za budućnost.

"Bravo mali", "Legenda mala, dajte mu godišnje karte kluba", "Ovo je vrh, svaka čast", "Tako se voli klub", samo su nek od komentara koje je izazvao na društvenim mrežama.

Dječak je sigurno dobio svoje minute slave, a Torino ima velikog navijača. Nema sumnje da će u klubu razmisliti o nagradi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, pitanje je kako će reagovati i rukovodstvo Serie A zbog ovog poteza? Naime, prema pravilniku, dječak je prekršio organizacioni dio utakmice jer je morao stajati u dresu Intera ispred fudbalera Torina, pa bi moglo biti i kazne što bi svakako mnoge rastužilo i izazvalo suze.

Kako god na kraju bude, nema sumnje da će Torinezi biti uz svog malog navijača.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti