Kultni klub bi večeras i matematički mogao ispasti u niži rang
FOTO: EPA

Ako ne upišu tri boda

Kultni klub bi večeras i matematički mogao ispasti u niži rang

H. Zilić
Teme:

Još jedan kultni klub večeras bi mogao i matematički ispasti u niži rang.

Meč 34. kola Serije A od 20:45 odigrat će Torino i Parma.

Ekipa Parme je u nezavidnoj situaciji. Trijumf protiv Torina bi ih koliko toliko ostavio u životu, a sa porazom bi i matematički ispali u Seriju B i pridružili se Crotoneu.

Parma je na 19. poziciji sa 20 osvojenih bodova, 11 manje od Torina koji je prvi klub u zoni spasa. Ako Torino slavi, Parma bi onda četiri kola prije kraja imala 12 bodova manje i slabiju gol razliku od Cagliarija i priča bi bila gotova.

Genoa, Fiorentina, Spezia, Cagliari, Torino i Benvento će do kraja sezone voditi grčevitu borbu da izbjegnu 18. poziciju i ispadanje u Seriju B.

Inter je za vikend matematički osigurao titulu, a velika borba će se voditi za Ligu prvaka između Atalante, Juventusa, Milana, Napolija i Lazija koji su smješteni u pet bodova, s tim da Lazio ima i meč manje. Roma i Sassuolo će voditi bitku za sedmu poziciju i plasman u UEFA Conference ligu.

Oglasi

Inter je prvak Italije, ludnica na meču Sassuola i Atalante

Inter je prvak Italije, a to je matematički poznato nakon duela 34. kola Serije A koja su odigrana u nedjelju od 15 sati.

Tačnije, Sassuolo i Atalanta su u ludoj utakmici remizirali 1:1 i Inter četiri kola prije kraja ima 13 bodova više od Atalante.

Pomenuti meč je ponudio sve što fudbal može ponuditi. Prvo su gosti ostali s igračem manje nakon crvenog kartona za Golinija u 23. minuti, ali tim iz Bergama s igračem manje dolazi do vodstva od 0:1, strijelac je bio Gosens u 32. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Domaći poravnavaju preko Berardija iz penala u 52. minuti. U 64. minuti zbog VAR-a poništen je pogodak fudbaleru Sassuola Locatelliju. U 76. minuti Atalanta promašuje penal, neprecizan je bio Muriel, a prethodno je Marlon kod domaćih dobio crveni karton.

Do kraja je ostalo Sassuolo - Atalanta 1:1 , što znači da četiri kola prije kraja navijači Intera mogu slaviti titulu, jer Atalanti bježe nedostižnih 13 bodova.

Top Komentari

Manager
Kultni klub se relativno skoro vratio iz Serie D ako se ne varam
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi