Totalna rasprodaja u Romi: Na transfer listi i Edin Džeko
Slijedi potpuna rekonstrukcija tima. Roma rasprodaje najbolje fudbalere (Foto: EPA)

Iznenađujuća odluka rukovodstva rimskog tima

Totalna rasprodaja u Romi: Na transfer listi i Edin Džeko

M. Šljivak

Ekipa Rome odlučila je potpuno renovirati ekipu. Nakon sastanka sportskog direktora Monchija i predsjednika Jamesa Pallotte odlučeno je da se do kraja januara prodaju najveće zvijezde kluba među kojima je i Edin Džeko.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je već napravljena lista igrača koji će u narednim danima napustiti redove rimskog tima, a na listi se iznenađujuće našao i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

Roma je najboljeg strijelca spremna da proda. Za Džeku postoji interes iz Kine i Meksika, a spominje se i mogućnost odlaska u ekipu Milana, koji bi ga rado vidio u svojim redovima.

Pored Edina, još je nekoliko imena na listi. Izvjesno je da će klub napustiti Bruno Peres i rezervni golman Skorupski, a Vučica je spremna da proda i holandskog veznjaka Kevina Strootmana, te Stephena El Shaarawyja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Strootmana su postavili cijenu od 45 miliona eura, a Holanđanin bi mogao preći u redove velikog rivala Juventusa, koji ga već odavno želi u svojim redovima.

Ipak, najveće iznenađenje je svakako činjenica da bi Roma željela da proda Džeku, najboljeg strijelca tima, jer pravu zemjenu za bh. fudbalera nemaju ni na mapi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
Ubio se za želje.
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije