Tottenham savladao Everton u Londonu

Premiership, 33. kolo

Tottenham savladao Everton u Londonu

Mourinho nikada nije izgubio od Evertona na domaćem terenu, a tako ostaje i nakon večeršnjeg duela Tottenhama i Evertona u Londonu. Naime, Mourinhov Tottehnham je slavio minimalan trijumf, rezultatom 1:0.

Tottenham je večerašnjom pobjedom u ovkru 33. kola Premiershipa skočio na osmo mjesto i zadržao barem teoretske šanse da može do pozicija koje vode u eurokupove. Pijetlovi sada imaju 48 bodova, sedam manje od Manchester Uniteda koji drži peto mjesto.

Prva bolja šansa za domaće je viđena u 21. minuti kada je svoj šut isprobao Moura, da bi tri minute kasnije Tottenham i stigao do gola. Kaneov šut je izblokiran, a lopta je nekako na kraju došla do Lo Celsa koji puca prema golu. Lopta, međutim, pogađa Michaela Keana, potpuno mijenja pravac i vara golmana Evertona - tako je Tottenham poveo sa 1:0.

Dobru šansu za poravnanje Everton je imao u samom finišu prvog dijela, ali je šut Richarlisona ipak otišao pored gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je imao nekoliko dobrih šansi u nastavku, dok je vrlo opasno po gol domaćih bilo u 81. minuti, ali se Lloris istakao nakon šuta Calvert-Lewina. U finišu meča je i Moise Kean bio u prilici, ali promjene rezultata nije bilo.

Do kraja je ostalo 1:0 za Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti