Takav neprofesionalizam u Tottenhamu nisu nikada vidjeli, žele ga otjerati, a on se zainatio

Ne računaju na njega

Takav neprofesionalizam u Tottenhamu nisu nikada vidjeli, žele ga otjerati, a on se zainatio

Endin Čaušević

U Tottenhamu još uvijek nisu zaključili igrački kadar za novu sezonu jer im je potreban novi napadač nakon što je Harry Kane otišao u Bayern. No, u londonskom klubu bit će još odlazaka jer se pokušavaju na sve načine riješiti čovjeka koji ih je žestoko razočarao svojim neprofesionalizmom ovog ljeta.

Tottenham je prije sedam dana nakon skoro dva mjeseca pregovora odlučio za 100 miliona eura prodati Kanea Bayernu, te je jasno da je londonski klub ostao bez svog najboljeg igrača.

Čelnici kluba pokušavaju do kraja ljeta dovesti adekvatnu zamjenu za Kanea iako im je jasno da to neće biti tako lako.

No, pored Kanea još nekoliko igrača moglo bi napustiti Tottenham ovog ljeta. Jedan od njih je posebno u centru pažnje jer čelnici londonskog kluba pokušavaju da ga se riješe na sve načine, ali im to ne ide kako su planirali.

Riječ je o francuskog veznjaku Tanguyju Ndombeleu kojeg je trener Ange Postecoglu u potpunosti otpisao i poručio mu još prije nekoliko sedmica da neće računati na njega i da je najbolje da potraži novi klub.

Oglasi

Međutim, Ndombele je takvom odlukom bio totalno razočaran i odlučio je da se osveti. Odbija uporno ponude koje stižu za njega, a na treninzima je potpuno nezainteresovan.

Engleski mediji pišu da je Postecoglu razočaran ponašanjem Francuza koji se na treninzima uopšte ne trudi, a svojim bezobraznim ponašanjem svakodnevno izaziva probleme unutar ekipe.

Ndombele je imao ponudu Fenerbahčea koju je Tottenham prihvatio, ali je na kraju Francuz odbio odlazak u Tursku.

Razočaran je što mu Postecoglu nije dao šansu da se nametne i zbog toga je odlučio da se osveti. Spreman je čak sezonu provesti na tribinama i ugrozi svoju karijeru jer se itekako zainatio svima u Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 26-godišnji veznjak prošlu sezonu proveo je na posudbi u Napoliju, a sezonu prije toga je bio u Lyonu.

No, nijedan klub nije otkupio njegov ugovor, a ne žele ga ni u Tottenhamu. Ndombele ima ugovor do ljeta 2025. godine, a svojim ponašanjem neće baš pokazati ostalim zainteresovanim klubovima da ga trebaju dovesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi