Totti voli Romu svim srcem, ali je bio potpuno iskren o šansama ekipe u novoj sezoni
Totti smatra da Roma dovesti još pojačanja do kraja prelaznog roka i da će se boriti kako bi uopšte izborila Ligu prvaka

Legendarni kapiten nije optimističan

Totti voli Romu svim srcem, ali je bio potpuno iskren o šansama ekipe u novoj sezoni

S. Pašalić

Francesco Totti je cijelu svoju karijeru proveo u Romi.

Legendarni kapiten rimskog kluba se 2017. godine oprostio od nogometa i od tada je obnašao funkciju tehničkog direktora Rome, ali je ovog ljeta napustio tu poziciju.

Totti je sada u jednom intervjuu otkrio kako je izabrao svoju novu ulogu za koju još niko ne zna, ali će uskoro znati, a dotakao se i stanja u Romi i šansama za Ligu prvaka u novoj sezoni.

"Idem u Argentinu kako bih se pozabavio nekim stvarima i tamo ću se sastati s De Rossijem", rekao je Totti za Radio Radio.

"Bio sam zadovoljan što su mi otvorena vrata za rad s Italijom dok sam razgovarao s Robertom Mancinijem i Gabriele Gravinom. Međutim, u ovom trenutku imam druge projekte na koje bih se htio fokusirati."

Totti će u međuvremenu propustiti rimski derbi koji se ovog vikenda igra na Olimpicu između Lazija i Rome.

"Simone Inzaghi sastavio je odličan Lazio, čak iako je Roma jača na papiru. Oni se trebaju bojati."

"Ovo je sigurno drugačija sezona za mene, jer me je gledanje Rome kako igra na televiziji u nedjelju natjeralo na razmišljanje. To je moja odluka i stojim iza nje, ali kao navijač nadam se da klub može učiniti nešto više u posljednjih nekoliko dana prelaznog roka kako bi Roma mogla barem konkurisati za mjesto u Ligi prvaka."

"Nadam se da nisam u pravu, ali kad ste u nogometu 30 godina, imate dobro oko. Mislim da se mnogi navijači poput mene nadaju vidjeti sjajnu Romu koja se može vratiti u Ligu prvaka i nadaju se da klub djeluje u tom smjeru."

"Još uvijek držim da je Juventus tim koji će pobijediti ove sezone, pošto su jaki i kao ekipa i kao klub, ali ove godine su Inter i Napoli ojačali i vidim drugačiju vrstu sezone."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da su prva tri već odlučena, a nakon toga se može dogoditi bilo šta. Nažalost, Roma se može samo nadati da će se boriti za četvrto mjesto. To je stvarnost situacije, gledajući šta se događalo u predsezoni."

"Napoli i Inter mogu ugroziti Juve do kraja, ali svi znamo da će Juve, kada bude trebao nagaziti na gas, to učiniti do kraja.", zaključio je Totti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
zabijes tri gola i primis tri gola.. ako uapiju dovesti Ruganija mogu se iole nosit sa nekim timovima, ovakva odbrana je nula
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi