U Trabzonsporu čekaju odgovor Zlatka Dalića

U velikoj su potrazi za trenerom

U Trabzonsporu čekaju odgovor Zlatka Dalića

S. Mlaćo
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić na meti je nekoliko klubova. Najčešće se povezuje u posljednje vrijeme sa klubovima iz Turske, a tako je i sada.

Naime, Dalić je najozbiljniji kandidat za klupu aktuelnog prvaka turske Trabzonspora.

Trenutno je ovaj klub bez trenera, a prvi čovjek kluba Ertugrul Dogan je već pričao sa Dalićem.

Navodno, Dalić sada treba odgovoriti i to će biti ključno.

Sa klupom Trabzonspora povezuje se i Slaven Bilić, ali i Nenad Bjelica, pa čak i legendarni Andrea Pirlo.

U Trabzonsporu nemaju prava na kiks, momčad se itekako pati ove sezone i ne žele ponoviti to u narednom periodu.

Oglasi

Dalić je nedavno potpisao novi ugovor sa HNS-om koji ga obavezuje do 2026. godine.

"Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna.

Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata.

Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta", izjavio je sredinokm proteklog mjeseca predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dalić je Hrvatsku preuzeo 2017. godine, situacija je bila teška, no napravio je sjajne rezultate. Vrijedi izdvojiti drugo i treće mjesto u Rusiji i Kataru, ali i izboren završni turnir Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prije Hrvatske Dalić je vodio Al Ain, Al Hilal, Al Faisaly, te NK Slaven Belupo, FK Dinamo i HNK Rijeka.

Kao igrač nastupao je za Varteks, Hajduk, Cibaliju, ali i Velež te Troglav iz Livna, gdje je i ponikao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi