Trabzonspor u delirijumu - emocije, suze, radost: Edin Višća je ponovo prvak Turske!

Prekinut post od skoro četiri decenije

Trabzonspor u delirijumu - emocije, suze, radost: Edin Višća je ponovo prvak Turske!

H. Zilić

Došao je kraj postu dugom 38 godina.

Ekipa Trabzonspora novi je prvak Turske!

Trabzon je titulu ovjerio večeršanjim bodom protiv Antaalyaspora rezultatom 2:2 u 35. kolu turskog šampionata.

Poveli su domaći sa 1:0 u trećoj minuti golom Cornelijusa nakona sistencije Omura.

Izjednačenje gostima donosi Ndao na dodavanje Chacha u 51. minuti.

Veliko slavlje Trabzonspora režirao je Tokzo golom u 62. minuti, asistent je bio Omur za 2:1. U 80. minuti Wright poravnava na 2:2.

Oglasi

Naš Edin Višća je večeras odigrao cijeli meč i tako došao do druge titule prvaka Turske nakon što je ranije sa Basaksehirom bio prvak.

Trabzonspor tri kola prije kraja prvenstva ima nedostižnih devet bodova ispred drugoplasirane ekipe Fenerbahcea, a ujedno je osigurao i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka naredne sezone.

Navijači večeras spremaju nevjerovatnu ludnicu na ulicama grada, a na kraju dodajmo da je Trabzonspor sasvim zasluženo došao do titule jer su više od polovine šampionata proveli na liderskoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce i Konyaspor će do kraja sezone voditi borbu za drugu poziciju koja također vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok je četvrtoplasirani Basaksehir mali korak od plasmana u UEFA konferencijsku ligu.

Ligu napuštaju Altay, Rizespor, Goztepe i Yeni Malatyaspor.

Top Komentari

PapaK
Cestitke Visci.
9 0
user1648586005
Bravo Visca majstore. Jedini Bosnjo koji osvaja titule i nagrade istjeran iz repke. Pa lik mrtav bolje igra od 90% trenutnih metri,drva,klada, panjeva, levata, banderi, fudamenata, proljeva itd...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi