Skandal potresa turski fudbal: Hiljade navijača na aerodromu, Ozil u centru pažnje

Nakon derbija Trabzonspor - Fenerbache

Skandal potresa turski fudbal: Hiljade navijača na aerodromu, Ozil u centru pažnje

A. Čaušević

Turski fudbal ne može bez skandala. Posljednji se desio nakon utakmice Trabzonspor - Fenerabhce.

U derbiju dosadašnjeg dijela prvenstva Trabzonspor je kao domaćin pobijedio Fenerbache sa 3:1 uz niz sudijskih pogrešaka na štetu gostiju.

Fener je vodio s 0:1, ali je već nakon 20-ak minuta igre ostao s igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Min-Jae i morao je pod tuš. Domaći do kraja postižu tri gola i preuzimaju prvo mjesto na tabeli.

Susret je sudio arbitar Sansalana koji je osim crvenog pokazao još pet žuti kartona. Uvijeđeni da su oštećeni navijači Fenera su napravili opštu mobilizaciju.

Više hiljada navijača je dočekalo svoje ljubimce na aerodromu u Istanbulu kojim su se obratili klupski predsjednik Ali Koc i prva zvijezda ekipe Mesut Ozil.

"Sve dok su navijači Fenerbachea iza nas, bit ćemo šampioni", ohrabrujuća je poruka koju je poslao Ozil.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I Koc je poručio da Fenerbache više neće šutjeti te da namjerava poduzeti sve moguće mjere kako bi zaštitio klub jer kako je istakao prvo je navijač, pa tek onda predsjednik.

Skandali oko suđenja nisu strana pojava u turskom fudbalu. Nedavno je Galatasaray postigao gol za pobjedu u 101. minuti na gostovanju kod Rizerspora i to nakon što je Diagne napravio nekoliko evidentnih prekrašaja u fazi napada.

Top Komentari

JuventinoBK
Koga ovog interesuje, ovo niko ne prati, sva sreća kreće SUPERLIGA NA SPORTKLUBU SL SEZONE :) ENJOY ;)
1 10
Klicko
E ovo je radio penal madrid dok se var nije pojavio.Sad su prosječna ekipa
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi