Enzo Fernandez novi igrač Chelseaja!

Najveći transfer u historiji nogometa u Britaniji

Enzo Fernandez novi igrač Chelseaja! · Udarna vijest

E. Oštraković

Enzo Fernandez u narednim satima postat će novi igrač Chelseaja nakon što je Benfica prihvatila njihovu ponudu za ovog nogometaša.

Iako je Benfica bila jasna da traži 120 miliona eura u kešu kako bi dovela ovog nogometaša, na kraju su uspjeli da se dogovore sa predstavnicima Chelseaja.

Tako je dogovoreno da ce Enzo Fernandez za čak 130 miliona eura postati novi član Plavaca, ali Benfica neće dobiti novac u kešu.

Morali su čelnici Chelseaja platiti više novca od njegove otkupne klauzule kako bi Benfica pristala na isplatu u ratama.

Benfica je tražila 120 miliona eura za Enza Fernandeza i u Chelseaju su konačno prelomili i ponudili upravo toliko novca za njega.

Oglasi

Enzo Fernandez je u redove lisabonskog kluba stigao prošlog ljeta iz River Plate za 14 miliona eura, a ove sezone je odigrao 25 utakmica i ostvario je učinak od tri gola i pet asistencija.

Fernandez je odigrao odlično Svjetsko prvenstvo, dao je svoj doprinos u osvajanju zlatne medalje za Argentinu i proglašen je najboljim mladim igračem prvenstva.

Podsjetimo Chelsea je do sada slao nekoliko ponuda, a najveća je iznosila 98 miliona eura i tri nogometaša, a to su Fofana, Santos i Ziyech.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prva dva nogometaša bila bi na posudbi do kraja sezone dok bi Ziyech ostao u ovom klubu, ali i to je odbijeno od strane tima iz Portugala.

Na to čelnici Benfice nisu pristali, te su samo htjeli 120 miliona eura u kešu, ali su na kraju uspjeli da se dogovore na drugi način sa čelnicima Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Giganti, samo to mi možemo. Mogu nam duvati svi hehe
6 9
Samosloboda.forzajuve
Mozda opet Juventus kazne.. Juve ove pare nije potrosio ni za 5 sezona.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi