Transfermarkt objavio nove cijene za Prvu ligu FBiH: Koji klub je najvrijedniji?

Drugi rang takmičenja u BiH

Transfermarkt objavio nove cijene za Prvu ligu FBiH: Koji klub je najvrijedniji?

Početkom ovog mjeseca na specijaliziranom portalu za cijene fudbalera Transfermarkt izašle su nove cifre i za igrače i klubove u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tako možemo vidjeti da je trenutno najvrijedniji klub u drugom rangu takmičenja Bosne i Hercegovine FK Olimpik sa ukupnom vrijednošću igrača od 1,8 milion eura.

Iza su GOŠK i Goražde, pa dalje slijede TOŠK, Čapljina, Rudar Kakanj, Igman Konjic itd. Ovi klubovi imaju ukupne vrijednosti od 1,5 do 1,7 miliona eura.

Zanimljivo, ukupna vrijednost svih igrača u Prvoj ligi Federacije BiH iznosi 22,8 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, nakon prvog dijela sezone u ovom takmičenju lider je Olimpik sa 34 osvojena boda, dok su iza Goražde i TOŠK sa po 28.

Top Komentari

milivoje
Ne objavljuje Transfermarkt,nego lik koji svojevoljno stavlja cijene igračima,jer je ko neki moderator na bh ligu na toj stranici,nevjerovatna neznalica koja Vijetnamcima dize cijene a zauzvrat dobije dres ili 50 km,nema veze sa realnošću,eto usporedite cijene igraca fks i ostalih,sve će vam se samo kazati. Na ovom forumu je njegov nick "zukanović"
3 2
Fce
Dobro je ja mislio oni igraju za metar drva I vrecu krompira
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije