Trebao je biti meč svih mečeva, počinje večeras u 21:45, ali pretvorio se u nešto drugo...

Ipak ga vrijedi pogledati

Trebao je biti meč svih mečeva, počinje večeras u 21:45, ali pretvorio se u nešto drugo...

Ekipa Lazija pod svaku cijenu je željela da se Seria A nastavi kada je bio prekid zbog koronavirusa. Najviše zbog toga što je mislila da može do Scudetta. 

Po povratku prvenstva nebesko-plavi su doživjeli brojne pehove, prije svega one s povredama, ali treba reći da je timu drastično pala forma pa je sada od Scudetta miljama udaljen.

Večerašnji susret Juventus - Lazio trebao je biti meč svih mečeva, konačni obračun za Scudetto, ali sada samo predstavlja posljednju šansu za rimski klub da zadrži kakav- takav priključak i nadu do kraja sezone.

Razlika na tabeli je ogromna - osam bodova u korist Stare dame. Čak i da Lazio večeras napravi iznenađenje i dobije meč, opet će imati minus pet a do kraja bi ostala samo četiri meča.

Realno gledajući, Juventus bi večerašnjom pobjedom trebao praktično osigurati Scudetto jer bi onda imao osam bodo više od Intera koji bi mu bio najbliži pratioc. Porazom bi svoju situaciju malo ugrozio ali ne bi ni to bilo ništa strašno.

Treba reći i to da Stara dama nije zaslužila ovoliku prednost dobrim igrama već prije svega lošim igrama Lazija i Intera u posljednjih pet mečeva.

Inter je u tom periodu ostvario tek dvije pobjede a Lazio jednu. Nebesko - plavi u posljednja četiri meča imaju samo osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ni Juve ne briljira jer je osvojio tek dva boda u zadnja tri meča i to je i ta dva jedva iščupao, ali opet je za sada najbolji od najgorih.

Večerašnji susret Juventus - Lazio počinje od 21:45 časova, a kladionica MOZZART nudi prilično dobru kvotu na trijumf Stare dame. Koeficijente možete pogledati OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
iz X u dvicu, živi bili pa vidjeli
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi