Dok se čeka realizacija velikog transfera, posrednik otkriva: Svojevremeno su ga htjeli Juve i Inter

Osimhen će uskoro postati fudbaler Napolija

Dok se čeka realizacija velikog transfera, posrednik otkriva: Svojevremeno su ga htjeli Juve i Inter

Sve komplikacije i prepreke su prošlost i čini se da je preostalo samo riješiti sitne detalje prije nego što se ozvaniči veliki transfer mladog nigerijskog napadača Victora Osimhena u Napoli.

21-godišnji napadač je jako blizu realizacije transfera, a iz njegove Nigerije su već stigli navodi da je prošao ljekarske preglede.

Vjeruje se da će Napoli Lilleu za Osimhenov potpis platiti 80 miliona eura, a da bi u posao mogao biti uključen i Adam Ounas koji bi krenuo put Francuske.

Posrednik u transferu, Patrick Bastinelli, je, dok se čeka potvrda realizacije posla, otkrio da su u prošlosti Osimhena željeli dovesti Juventus i Inter.

"Juve i Inter zaslužuju pohvale na račun njihovih skauting mreža. Razgovarao sam sa Fabiom Paraticijem i Pierom Ausilliom prije nekoliko godina i obojica su odmah vidjela i cijenila Osimhenov kvalitet koji je tokom vremena procvjetao", rekao je Batinelli za La Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Međutim, tada je Osimhenu bilo tek 17 godina i nije imao EU pasoš tako da nije mogao biti registrovan u klubu iz Serije A. Zbog toga nikada nije postignut togovor", poručio je Batinelli.

Prvi klub Victora Osimhena u Evropi je bio njemački Wolfsburg, da bi potom bio prodan Charleroiju, a onda ga je belgijski klub ljetos prodao Lilleu za 14 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi