Treći pokušaj: Konačno zakazano glavno ročište u predmetu NK Čelik protiv Grada Zenica
Kasumović je s predsjednikom Čelika potpisao Sporazum, slikao se pred medijima, a onda taj isti Sporazum nije poštovao, zbog čega je klub morao podnijeti tužbu protiv Grada Zenica

Grad Zenica duguje na današnji dan klubu iznos 362.635,91 KM

Treći pokušaj: Konačno zakazano glavno ročište u predmetu NK Čelik protiv Grada Zenica

Dino Kurbegović

Kao što je spominjano u više navrata u javnosti, NK Čelik Zenica je zbog nepoštovanja Sporazuma o međusobnoj saradnji 26.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica na Općinskom sudu u Zenici.

Pripremno ročište je održano 13.01.2022. a glavna rasprava zakazana za 31.03.2022. koja je naknadno odgođena zbog toga što Grad Zenica nije blagovremeno dostavio traženu dokumentaciju potrebnu za vještačenje.

Naknadno, novi termin održavanja glavne rasprave je bio zakazan za 23.05.2022., međutim zbog imenovanja postupajućeg sudije na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici, i ta glavna rasprava je odgođena do daljnjeg.

Klub je od strane Općinskog suda u Zenici dobio obavijest da je glavna rasprava ponovo zakazana i to za 04.10.2022. koja će se nadaju se u klubu s Bilinog polja ovaj put i održati.

Obzirom da je NK Čelik utužio iznos obaveza koje su dospjele na plaćanje do održavanja pripremnog ročišta, Klub će u narednom periodu podići i novu tužbu protiv Grada Zenica za iznos obaveza koje su u međuvremenu dospjele na plaćanje.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Grad Zenica je, kroz kršenje Sporazuma o međusobnoj saradnji, do ovog trenutka oštetio NK Čelik za ukupni iznos glavnice i kamate od 362.635,91 KM, navode iz NK Čelik. 

Sigurno slučaj koji je jedinstven u Evropi, da klub tuži svoju maticu (Grad).  Na kraju vidjet ćemo kako će se okončati ovaj proces, a sigurno je da bi NK Čelik sa pomenutim sredstvima već odblokirao račun, što bi značilo novu dimenziju za rad kluba u budućnosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
navijam za grad zenicu grad je vazniji od nekog nizeligaskog kluba
2 7
redbull
Vece budale od ovog fude zenica nije vidjela, a nije da ih nije bilo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi