Sergej Jakirović: Ostajem u Dinamu
Jakirović osvojio duplu krunu s Modrima ( Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Potvrdio

Sergej Jakirović: Ostajem u Dinamu

Edmir Škorić

Dinamo je na Maksimiru u posljednjoj utakmici sezone ugostio Rudeš i remizirao rezultatom 3:3, ali rezultat je naravno Modrima bio najmanje važan.

Dinamo je ranije osigurao titulu, osvojio i Kup, pa je rasterećeno igrao protiv najgore ekipe lige. Sergej Jakirović je napravio velike promjene u sastavu, što je rezultiralo kiksem.

"Fantastičan posao. Momci su pokazali zajedništvo, mladi igrači i senatori. Nema ništa ljepše, stadion je pun, ne znam kad je zadnji put ovako bilo. Danas ćemo napraviti pravu feštu. Promovirali smo igrače, kadete i juniore, koji su uvjerljivo osvojili.

Ima tu još momaka koji su na U-17 Euru. Imaju puno za raditi, čeka ih težak put. Neka je zdravlja, ono je najbitnije. Neka slušaju trenera i karijera je pred njima", rekao je Jakirović pa dodao:

"Poraz od PAOK-a pomogao nam je u završnici prvenstva, shvatili smo koliko je važno. Dečki su rekli: 'Šefe, dobit ćemo sve do kraja.' Danas nismo, ali nema veze.

Oglasi

Ne znam kako je ta informacija izašla. Ostajem u Dinamu. Naravno, u nogometu je sve moguće, trener je uvijek spreman, ali imamo ovdje još posla. Napravit ćemo dobar prijelazni rok. Mislim da ćemo sutra imati konferenciju za medije."

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo je imao tešku sezonu, u nekim se trenucima činilo da je ona izgubljena, ali je Dinamo uspio na kraju da pored Hajduka i Rijeke dođe do titule, a onda da u dvomeču finala Kupa bude uspješniji od Rijeke, dok je u osmini Konferencijske lige ispao od PAOK-a.

Prošlog ljeta Dinamo je ostao bez nekih važnih igrača, a očekuje se da će biti promjena i tokom ovog ljeta. Najveći gubitak Modrih mogao bi biti odlazak Brune Petkovića, za kojeg će sasvim sigurno pristizati ponude iz snova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi