Trener Empolija nakon pobjede nad Juventusom: "Isti smo, imamo dvije noge, dvije ruke i srce"

O ovoj pobjedi će se decenijama pričati

Trener Empolija nakon pobjede nad Juventusom: "Isti smo, imamo dvije noge, dvije ruke i srce"

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Empolija napravili su ogromno iznenađenje u Torinu, pobijedivši Juventus s 1:0.

dMalo ko od navijača Empolija vjerovao je u takvo što, ali njihovi ljubimci skinuli su skalp najtrofejnijem italijanskom timu, a uz to ga nadigravši tokom 90 minuta igre.

Bila je to tek treća pobjeda Empolija nad Juventusom u povijesti i prva nakon 1999. godine, pa je onda sasvim jasno da se ista slavi kao samo osvajanje Scudetta. Stoga je trener Empolija Aurealio Andreazoli bio jako euforičan nakon utakmice.

"Rekao sam svojim igračima da to mogu učiniti, a sada vide da je to moguće. Svi smo isti, imamo dvije noge, dvije ruke i srce. Ovo je dan o kojem ćemo pričati svojim unicima, o ovoj pobjedi će se decenijama pričati", rekao je trener Empolija, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne samo rezultat, već i sjajna igra protiv velikog Juventusa".

Empoliju su ovo bila prva tri boda ove sezone, što ih je svrstalo na 11. mjesto, a sada odlaze na zasluženu pauzu zbog reprezentacija. Nakon toga, za dvije sedmice, s puno samopouzdanja čekaju Veneziju i eto prilike za nova tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi