Trener Fiorentine zaražen, predsjednik kluba tvrdi da to nije znao

Iachini među onima koji su oboljeli od Covid-19

Trener Fiorentine zaražen, predsjednik kluba tvrdi da to nije znao

E. Škorić

Trener Fiorentine Beppe Iachini također je imao COVID-19, potvrđuje predsjednik kluba Rocco Commisso uz riječi: "Ima svu moju podršku".

Koronavirus se širio Fiorentinom, zaraženi su neki igrači i osobljee, ukupno desetka ljudi, ali sva imena zaraženih nisu bila objavljena.

Znalo se da su među zaraženim igrači Dušan Vlahović i Patrick Cutrone, direktor Daniele Prade, neki članovi doktorskog tima, a Commisso je danas na press konferenciji kazao da je bolestan bio i trener Iachini.

"Naš trener je također bio bolestan posljednjih nekoliko mjeseci i nisam to znao. Ima svu moju podršku", rekao je Commisso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Atalante Gian Piero Gasperini također je priznao da ima COVID-19, iako je bio siguran tek nakon što je krvni test pokazao antitijela.

Inače, Serija A će se nastaviti sredinom mjeseca, a već narednog petka igra se utakmica Kupa Italije između Juventusa i Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi