Turković o Mujakiću: Hajduk će za njega biti pravi ispit

Zeka je ostavio trag na Poljudu

Turković o Mujakiću: Hajduk će za njega biti pravi ispit

Mediji u Hrvatskoj veliku pažnju posvećuju novom Hajdukovom pojačanju Nihadu Mujakiću.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva je na Poljudu popunio rupu na stoperskoj poziciji nastalu odlaskom Oleksandra Svatoka u Dnjipro, a u Hajduku će u narednih godinu i pol boraviti na posudbu i imati priliku da se 'vrati u život'.

Svi u klubu uvjereni su kako se radi o odličnom igraču koji bi, nadaju se, mogao ostaviti trag kakav je svojevremeno i Almir Turković čijih se majstorija i danas prisjećaju u Splitu. Kada prođe rivom gotovo niko ne prođe pored njega a da se ne javi sa 'pozdrav meštre'.

Upravo je Turković za medije u susjedstvu bio idealan sagovornik za priču o Mujakiću.

"Mlad je, ima tek 21 godinu, a u Sarajevu je igrao jako dobro koliko sam ga pratio prije nego što je otišao u Belgiju. Koliko se sjećam, i prošle godine je bio aktuelan njegov odlazak u Hajduk. Mujakića nisam trenirao dok sam bio asistent u Sarajevu, ali znam ga iz mladih katogorija i kasnije kada je igrao dobro u prvom timu. Zbog dobrih igara je i napravio transfer u Kortrijk. Mislim da će se on dosta dobro snaći u Tudorovoj igri s trojicom nazad. Uglavnom, Hajduk je za njega pravi ispit", kaže Turković za Sportske novosti.

Podvlači kako je Mujakiću možda bolje da je bliže kući...

"U Belgiji mu je, naime, bilo daleko pa se malo izgubio. Što se tiče igračkih kvaliteta, mogu reći da je dobar stoper, ljevak, može igrati i na bočnim pozicijama, ima dobar centaršut. Mlad je, visok, sve je pred njim. On bi se trebao nametnuti, a ako se nametne, trebao bi biti pojačanje."

Zna Turković i današnjeg savjetnika za Hajdukovu sportsku politiku, Marija Stanića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Kako ga ne bih znao, zajedno smo trenirali u Željezničaru kao djeca. Dolazak Stanića je prava stvar za Hajduk, jer ima ogromno znanje i iskustvo. Vjerujem da on samo može pomoći Hajduku, igrao je u velikim klubovima i stvarno me čudi da ga neko ranije nije angažovao kako bi prenosio svoje znanje na mlađe. Ekipa koja je došla u Hajduk s njim i Tuduroom te Vučkom i Vukasom, budućnost je splitskog kluba. Super je što su došli, držim im palčeve da uspiju i naprave rezultat", poručio je Turković.

Turković je, podsjetimo, za Hajduk svojevremeno igrao od 2002. do 2005. godine.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Turkoviću, Hajduk je inače poznat kao klub koji voli pojačanja: Eduok, Jairo, Simić, Ismajli, Hamza. Posebno voli pojačanja iz Mađarske (Futacsa). Bit će zanimljivo vidjet reakciju Mujakićevog poslodavca (Torcidu) ako rezultati ne krenu dobrim putem.
0 5
Samkodk
Ovaj turkovic polupo odkad je bio bolestan pa nije dosao u manchester negou najgori hajduk u zadnjih 50god.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi