Liverpoolu uzeo blizu 40 miliona, ali neće više nikome - Keita pristao igrati za 'siću'
Sa 28 godina se vraća u Bundesligu s mnogo manjim ugovorom nego što je imao u Liverpoolu (Foto: EPA)

Potpisao za Werder

Liverpoolu uzeo blizu 40 miliona, ali neće više nikome - Keita pristao igrati za 'siću'

Midhat Šljivak

Naby Keita je nakon pet godina napustio Liverpool i potpisao je ugovor s njemačkim Werderom. Momak iz Gvineje se nije proslavio na Anfieldu jer su ga povrede uništile i ništa drugo se nije moglo ni očekivati nego odlazak. On će naredne tri godine nositi dres Werdera i morao je prihvati 75 posto manji ugovor od onog kojeg je imao među Redsima.

Naby Keita je nakon pet godina napustio Liverpool. Ovaj 28-godišnji veznjak plaćen je 60 miliona eura, no na Anfieldu se nije previše proslavio i postao je razočarenje sa slavnom 'osmicom' na leđima.

Imao je momak iz Gvineje ogromne probleme s povredama. One su ga uništavale, pa je pad forme uzrokovao da Jurgen Klopp ne računa previše na njegove usluge.

Nije bilo nikakve dileme da će Keita po isteku ugovora otići iz Liverpoola. Otišao je potpuno besplatno, a kao novi tim je odabrao njemački Werder Bremen.

Oglasi

Jasno je kako Keita nije imao preveliki izbor klubova. Werder je na kraju poprilično lako završio njegov potpis, a 28-godišnjak će igrati za mnogo manje novca nego što je to bio slučaj među Redsima.

Morao je Keita pristati na 75 posto manju platu. Sedmična plata u Liverpoolu bila mu je 140.000 eura, a u Bremenu će uzimati 'samo' 35.000 eura.

Keita ističe kako je sretan što će igrati za Werder. Bundesliga mu je poznata jer je već igrao za RB Leipzig.

"Uzbuđen sam zbog novih izazova. Bio sam impresioniran stilom igre kojeg gaji Werder. Imam odličan osjećaj nakon razgovora s trenerom i on mi je objasnio kako bih mogao pomoći timu", poručio je Naby Keita.

Keita je kao 'osmica' velikana s Anfielda nastupio u 129 utakmica u proteklih pet godina. Postigao je 11 golova i sedam puta je asistirao.

Oglasi

Iako nije pokazao previše i njemu je kao i drugima klub odao priznanje jer je ispraćen špalirom, aplauzima i poklonom rukovodstva na oproštaju.

Naby Keita je profesionalnu karijeru počeo u francuskom Istresu. 2014. godine odlazi u RB Salzburg, gdje ostaje dvije godine, a zatim odlazi u redove RB Leipziga.

Odlične igre 2018. godine su ga preporučile Liverpoolu. Redsi su izdvojili čak 60 miliona eura za njegove usluge, ni nažalost nije uspio previše napraviti kao član kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, ostat će upamćen kao dio generacije koja je nakon tri decenije uspjela da osvoji naslov Premiershipa, a osvajao je i FA Kup, EFL Kup, Community Shield, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo.

Od ugovora s Liverpoolom inkasirao je gotovo 40 milion eura u proteklih pet godina i sada u najboljim godinama može mirno prihvatati manje ugovore i uživati u bogatstvu koje je stekao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi