Trese se Rim: Lazio dogovorio pojačanje koje će oduševiti navijače

Stiže kao slobodan igrač

Trese se Rim: Lazio dogovorio pojačanje koje će oduševiti navijače

E. Čaušević

Lazio se nakon 13 godina konačno uspio vratiti u Ligu prvaka i jasno je da će čelnici ovog kluba dati maksimum kako bi što bolje pojačali ekipu u ljetnom prelaznom roku.

Mediji na Apeninima sinoć su objavili da je Lazio pokazao veliki interes za Davida Silvu koji će na kraju ove sezone biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Manchester Cityjem.

Silva je odlučio da nakon deset godina napusti Etihad i bilo je priča da će se vratiti u Španiju. No, čini se da bi njegova nova destinacija mogla biti Italija, a La Gazzetta dello Sport piše da je Silva itekako zainteresovan da karijeru nastavi na Olimpicu.

Ugledna Gazzetta danas piše da je Silva već obavio razgovore s čelnicima Lazija, te da su postigli usmeni dogovor. Ovaj iskusni 34-godišnji veznjak će kako stvari stoje s rimskim klubom potpisati ugovor na tri godine, te će po sezoni zaraživati oko pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Predsjednik Lazija, Claudio Lotito, je Silvi predstavio plan ovog kluba koji se španskom igraču očito itekako svidio. Navodno, Silva će početkom avgusta stići u Rim na ljekarske preglede i potpis ugovora ukoliko u međuvremenu ne dođe ponuda zbog koje će se predomisliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi