Trumić: Pobjedom želimo preuzeti vrh tabele

Budućnost u derbiju Prve lige FBiH dočekuje Metalleghe

Trumić: Pobjedom želimo preuzeti vrh tabele

Endin Čaušević

Ekipa Budućnosti sutra će na svom stadionu ugostiti prvoplasirani Metallghe u okviru 12. kola Prve lige FBiH.

U klubu iz Banovića nadaju se da će slaviti u sutrašnjem derbiju protiv ekipe iz Jajca i preuzeti vodeću poziciju na tabeli. Fudbaler Budućnosti Eldin Trumić za SportSport.ba je rekao da je sutrašnja utakmica odlučujuća u borbi za jesenjeg prvaka Prve lige FBiH.

Trumić neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici zbog povrede zgloba, ali vjeruje da njegovi saigrači mogu ostvariti pobjedu u derbiju.

„Pobjeda bi bila veliki korak ka prvom mjestu. Zadržali smo ekipu od prošle sezone i sada sigurno možemo ciljati na sami vrh tabele. Rano je govoriti o plasmanu u Premijer ligu, ali ako nastavimo s ovakvim igrama sve je moguće“, zaključio je Trumić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Derbi 12. kola Prve lige FBiH između Budućnosti i Metallghea igra se sutra od 14:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.