Zatišje pred buru: Vikend donosi utakmice koje ne smijete propustiti
(Foto) Vikend pred nama donosi i veliki Derby della Madonina, ali uzbuđenja počinju puno ranije.

Bogat program za fudbalske sladokusce

Zatišje pred buru: Vikend donosi utakmice koje ne smijete propustiti

Reprezentativna pauza je završena, državni timovi su odigrali prijateljske susrete i utakmice Lige nacija zakazane za oktobar, pa se već predstojećeg vikenda vraćamo ligaškim uzbuđenjima.

Srijeda, četvrtak i petak nam neće donijeti neke pretjerano zanimljive fudbalske mečeve, ali su zato subota i nedjelja dani rezervisani za derbije.

Već u subotu od 13:30 sati ćemo imati priliku gledati veliki derbi 9. kola engleske Premier lige u kojem će na Stamford Bridgeu snage odmjeriti ove sezone sjajni Chelsea i uzdrmani Manchester United.

Pažnja ljubitelja fudbala će se od 15:00 sati potom prebaciti na Seriju A u kojoj se sastaju lider Juvenuts i uvijek neugodna Genoa, dok u Njemačkoj u 18:30 počinje derbi kola između Schalkea i Werdera. Nešto ranije (15:30) će Wolfsburg ugostiti Bayern.

U isto vrijeme u Španiji će Villarreal ugostiti Atletico Madrid, dok se derbi 9. kola La Lige igra od 20:45 sati na Nou Campu gdje će Barcelona ugostiti Sevillu.

Subota donosi i dva izuzetno zanimljiva duela Premijer lige BiH pošto Sarajevo od 17:00 sati dočekuje Slobodu, dok će Zrinjski ugostiti Željezničar u derbiju 14. kola. Ovaj meč je zakazan za 19:30 sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ništa manje neće biti zanimljivo ni u nedjelju pošto je u 20:30 sati na rasporedu Derby della Madonnina - uvijek napeti gradski derbi između Milana i Intera. Ovaj put je formalni domaćin Milan.

Pola sata kasnije u će početi derbi 10. kola francuskog prvenstva u kojem će se sastati Nica i Marseille.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi