United će na brutalan način iskoristiti krizu Chelseaja, a sve će se obiti o glavu treneru PSG-a

Tuchel glavni u priči

United će na brutalan način iskoristiti krizu Chelseaja, a sve će se obiti o glavu treneru PSG-a

Eldar Ganibegović

Nevjerovatna kriza drma Chelsea nakon sankcija uvedenih Romanu Abramovichu.

Upitno je odigravanje revanš utakmice Lige prvaka protiv Lillea u Francuskoj, a mnogi sponzori napuštaju Chelsea jer je on sada zamrznuta imovina ruskog oligarha.

Čini se da bi novonastalu situaciju mogao iskoristiti Manchester United i to na brutalan način.

Poznato je da će Crveni đavoli na kraju sezone u potragu za novim trenerom jer je Ralf Rangnick privremeno naslijedio Ole Gunnara Solksjaera do kraja sezone, a onda će se krenuti u potragu za novim trenerom.

Jamie Carragher, bivši igrač Liverpoola, smatra da novi trener treba da bude Thomas Tuchel, aktuelni trener Chelseaja.

"Manchester United je dobio idealnu priliku da dovede Thomasa Tuchela. Do sada su svi putevi vodili ka Mauriciju Pochettinu. Nakon posljednjeg neuspeha PSG-a u Ligi šampiona, Pochettino će uskoro biti dostupan. Ali možda će imati jaču konkurenciju za posao u Unitedu nego što je mogao da zamisli", napisao je Carragher u kolumni za "Telegraph" i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"S obzirom na događaje u Chelseaju, Unitedova odluka da sačeka kraj sezone stavlja ih pred izbor koji niko nije mogao da predvidi. Jedan od najboljih menadžera na svijetu – aktuelni FIFA trener godine – mora da bude prvi izbor."

Kao što je i sam Carragher rekao, ovo bi se moglo obiti o glavu Mauriciju Pochettinu koji će najvjerovatnije postati bivši u PSG-u, pa će za novi posao morati potražiti neki treći klub.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Citav tim Celzija se raspada. Buranija od kluba.
1 6
Abramhimovic
Mogu samo dobiti Lukakua nazad i to gratis
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi