Tumbaković neće voditi Srbiju u play offu, FSS našao novog selektora?

Prenose srbijanski mediji

Tumbaković neće voditi Srbiju u play offu, FSS našao novog selektora?

Situacija u fudbalskoj reprezentaciji Srbije nikako da postane bolja.

Nakon razočavajućeg nastupa na Mundijalu u Rusiji, popularni Orlovi su podbacili i u kvalifikacijama za Euro pa će preko play offa Lige nacija tražiti put da se plasiraju na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Na klupi reprezentacije ove kvalifikacije je počeo Mladen Krstajić, ali ga je sredinom istih zamijenio Ljubiša Tumbaković. On je u ruke dobio vruć krompir i na kraju nije uspio da izbori Euro, barem kroz kvalifikacije.

Iako na njegovim leđima nije bilo velikog pritiska jer je Srbija već u vrijeme njegovog imenovanja za selektora bila u podređenom položaju na tabeli, pojedini srbijanski mediji prenose kako postoji mogućnost da on neće voditi reprezentaciju u play offu.

Iako niko od njega nije očekivao čudo i Euro kroz kvalifikacije, posebno u onakvoj situaciju kakvu je zatekao, ipak postoje neki drugi razlozi zbog kojih Fudbalski savez Srbije nije zadovoljan Tumbakoviće.

IZ FSS-a smatraju da se igra reprezentacije od njegovog dolaska nije promijenila na bolje, a osim toga mnogo fudbalera je 'prošetalo' kroz reprezentaciju, pa je tako i isplivao podatak da je na šest posljednjih utakmica Orlova bilo pozvano 34 igrača. Osim toga, tu je i slučaj Luke Jovića kojeg već neko vrijeme nema u reprezentaciji.

Zbog svega toga u FSS-u razmišljaju otpustiti Tumbakovića i na njegovo mjesto dovesti Veljka Paunovića. Radi se o nekadašnjem selektoru juniorske reprezentacije Srbije koja je s njim na čelu osvojila zlato na Mundijalu u Novom Zelandu prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Paunović je nedavno dobio otkaz u MLS ekipi Chicago Fire i trenutno je bez posla, a kluba selekcije Srbije svakako bi za njega bila nešto čemu ne bi mogao reći 'ne'.

Ipak, srbijanski mediji smatraju da su veće šanse da se ovakav scenario ne dogodi i da će se pružiti prilika Tumbakoviću da dovrši započet posao. Na kraju krajeva, čovjek nije ništa ni kriv.

Top Komentari

milivoje
Ovi veći cirkusanti od naših
5 0
pitar1946
Dabogda se ugasili
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi