Tunižanin u prvoj minuti startao nad Eriksenom, pa krenuo slaviti dok ga je Danac gledao u nevjerici

Zanimljivo otvaranje utakmice

Tunižanin u prvoj minuti startao nad Eriksenom, pa krenuo slaviti dok ga je Danac gledao u nevjerici

E. Oštraković

Danska i Tunis su prije dva dana odigrali svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a na toj utakmici nije bilo pobjednika.

Bili su Danci favoriti, ali Tunis je odigrao hrabro, te su pružili dobar otpor favoritima i na kraju su odigrali neriješeno.

Zanimljiva situacija viđena je na samom otvaranju utakmice, odmah u prvoj minuti, a tada su Tunižani pokazali koliko im znači ova utakmica.

Naime, nogometaši Danske su bili u svom prvom napadu, lopta je bila kod eriksena, a onda je Aissa Laidouni ukrao show.

On je startao na Eriksena, izbio je loptu u aut, a onda je krenula proslava u rangu one kada nogometaš postigne gol.

Eriksen je sve posmatrao sa strane, te se smijao, ali na kraju su više razloga za smijeh imali Tunižani koji su velikim zalaganjem i borbom došli do boda.

Oglasi

OVDJE možete pogledati šta se desilo.

Danci su jučer dospjeli u centar pažnje jer su prijetili napuštanjem Svjetskog prvenstva.

Dok prijete napuštanjem Mundijala, danas ih je dočekao šok za kojeg nemaju lijeka

Osim rezultata utakmica jedna od udranih vijesti četvrtog dana Svjetskog prvenstva u Kataru je i mogućnost da neke od reprezentacija napuste turnir i to zbog neslaganja sa FIFA-om. Među najvećim zagovornicima je svakako Danska koju je danas dočekao ogroman šok.

Naime, selektor Kasper Hjulmand je na današnjoj press-konferenciji potvrdio da je turnir završen za odličnog veznjak Seville Thomasa Delaneya.

Delaney je bio ključni igrač veznog reda za balans između napada i odbrane, a povrijedio je koljeno u utakmici protiv Tunižana.

Oglasi

FS Danske je saopštio kako iskusnog veznjaka čekaju najmanje četiri sedmice pauze te bi se na teren trebao vratiti početkom 2023. godine.

"Nedostajat će nam, kako na terenu, ali tako i van terena. Drugi igrači su spremni te imamo jaku ekipu za naredne utakmice", kazao je Hjulmand.

Dansku u nastavku turnira očekuju dueli protiv Francuske i Australije te još uvijek imaju sve u svojim nogama da izbore osminu finala.

Podsjećanja radi, generalni direktor i predsjednik FS Danske(DBU) Jakub Jensen i Jesper Moller su ranije najavili moguće povlačanje iz članstva FIFA-e zajedno sa reprezentacijama koji promovišu LGBT populaciju.

"To nije odluka koju smo donijeli sada, već o njoj razmišljamo duže vremena. Mi u Skandinaviji smo o svemu diskutovali još od augusta", kazao je Muller.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vjerujem da će biti izazovno ako se Danska isključi na svoju ruku. Moramo razmisliti o ovom pitanju i vratiti povjerenje u FIFA-u. Trebamo biti svjesni šta se desilo i kreirati strategiju."

Za sve je kriva "One love" kapitenska traka koju je zabranila FIFA. Osim Danske, sa sada već famoznom trakom još su željele igrati reprezentacije Engleske, Njemačke, Velsa, Belgije, Nizozemske i Švicarske.

Top Komentari

sarayson
Istog dana par sati ranije upravo je Tunizane ohrabrila, dala vjetar u ledja i doprinijela samopuzdanjem pobjeda Saudi Arabije. Takav rez. samo podigne i ponese ekipu da se sve moze ako se krene hrabro i bez predaje. Tunizani se nisu predali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi