Turci tvrde: Evertonov Cenk Tosun od sutra u novom klubu

Ide na posudbu

Turci tvrde: Evertonov Cenk Tosun od sutra u novom klubu

E. Škorić

Napadač Evertona Cenk Tosun postigao je dogovor s Crystal Palaceom i transfer će biti objavljen sutra, tvrdi novinar Beyaz TV-a Ertan Suzgun.

Tosun nije dobio pravu priliku na Goodison Parku i uglavnom je s klupe čekao svoje minute, pa je odlučio barem privremeno da promijeni klub.

Nekoliko klubova se zanimalo za Tosuna, u redu su bili i velikanu iz Istanbula poput Fenera i Bešiktaša, ali i Aston Villa, no na kraju je napadač odbrao Crystak Palace.

Navodno je postignut dogovor o posudbi u londonski klub i on će biti finaliziran u subotu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Roy Hodgson ima problema s povrijeđenim igračima i stoga je odlučio dovesti Tosuna na posudbu do kraja sezone, a igrač ima priliku da dobije veću minutažu, što mu je itekako važno pred Evropsko prvenstvo na kojem narednog ljeta nastupa i njegova Turska.

Ove sezone je odigrao samo pet mečeva u Premier ligi i postigao je jedan gol, a tri nastupa upisao je u Liga kupu i tu je ubilježio tri asistencije.

Top Komentari

Honduras
ide u čelik trange mange
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije