Minimalac TOŠK-a protiv Borca, Bratstvo poraženo od Rudara

Prijateljske utakmice

Minimalac TOŠK-a protiv Borca, Bratstvo poraženo od Rudara

E. Oštraković

Danas i sutra u Jelahu se održava tradiocionalni turnir na kojem osim domaćeg Borca igraju Bratstvo iz Gračanice, TOŠK iz Tešnja i Rudar iz Kaknja.

Prvu utakmicu dana igrali su domaćin Borac i TOŠK, a pobjedu od 2:1 ostvario je prvoligaš iz Tešnja.

TOŠK je većim dijelom utakmice dominirao protiv svog današnjeg protivnika, ali na kraju je upisana minimalna pobjeda.

Tim iz Tešnja imao je prednost od 1:0, a strijelac je bio Bakir Sprečo. Gol je postignut na samom startu drugog poluvremena.

Sredinom drugog dijela utakmice Borac dolazi do poravnanja, a pobjedu TOŠK-u donio je Musa Yahaja golom u posljednjim minutama utakmice.

U drugoj utakmici sastali su se prvoligaši Rudar i Bratstvo, a put u finale izborila je ekipa iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako su Gračanlije skoro cijelu utakmicu bile bolji protivnik, Rudar je iz praktično jedinog udarca postigao gol i ostvario pobjedu.

Rudar će tako sutra igratu u finalu protiv TOŠK-a, a ova utakmica se igra od 18:30, dok za treće mjesto od 16 sati igraju Bratstvo i Borac Jelah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi