Turska ostala bez selektora

Nakon teškog poraza od Nizozemske

Turska ostala bez selektora

Edmir Škorić

Turska se sporazumno rastala sa selektorom reprezentacije Senolom Gunesom, priopćio je u petak Turski nogometni savez (TFF).

Gunesu su presudili loši rezultati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a kap koja je prelila čašu bio je 6:1 poraz od Nizozemske u Amsterdamu prije nekoliko dana.

"Nakon razgovora s glavnim trenerom naše reprezentacije Senolom Gunesom, odlučeno je da se razdvojimo", navodi se u priopćenju TFF -a, zahvalivši treneru na doprinosu.

Gunes je imenovan za selektora Turske u martu 2019. Turska je trenutno treća na tabeli u grupi G kvalifikacija za odlazak na Mundijal sa 11 bodova i još uvijek je u igri za prvo ili drugo mjesto koje vodi u baraž.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naknadno će Turski nogometni savez proglasiti nasljednika Gunesa.

Top Komentari

AmarSahin
Iskreno ne razumijem ovo idoliziranje Turaka od nas Bošnji. Nema veze što su Turci nas masovno ubijali, nametnuli nam Islam, vršili genocide nad Grcima i Armencima, mi ih iz nekog razloga volimo kao i sve države sa Bliskog Istoka sem Izraela.
6 3
Mele
10 % nasih je bilo u toj zemlji, kako da je smatramo drugom drzavom. Nikad. Moja druga drzava je u Evropskoj uniji, imam stan, posao, ali u srcu je naravno B i H..Na drugom portalu sam citao da ovaj selektor nece da ide..Trazi svoja prava ili na sud.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi