Fenerbahče pobijedio 6:0, ali titula ide Galati, Mujakić i Bajić ispali iz lige u zadnjim minutama

Fenerbahče pobijedio 6:0, ali titula ide Galati, Mujakić i Bajić ispali iz lige u zadnjim minutama

Edmir Škorić

Veoma uzbudljiva i napeta bila je borba za prvaka Turske, ali na kraju je titula pripala fudbalerima Galatasarayja.

Fenerbahče je prije početka sezone doveo velike zvijezde poput Džeke, Tadića Cengiza Undera, Freda, kasnije Krunića i Bonuccija, a kada su u ligu ušli sa 10 pobjeda, vjerovalo se da će nakon godina čekanja doći do titule.

Međutim, kasnije je Fenerbahče počeo da kiksa, a sve to uredno naplaćivao gradski rival Galatasaray i preuzeo vrh. Bilo je barem malo drame uoči posljednjeg kola nakon što je u prošlom Fenerbahče kao gost savladao Galatu.

Sada je stvar bila jasna - Galati za titulu treba bod, a Fener mora da pobijedi i da se nada porazu svog ljutog rivala u Konyi. Fenerbahče je slavio danas sa 6:0 uz gol Edina Džeke sa penala u osmoj minuti, ali ta je pobjeda bila uzaludna jer je Galatasaray deklasirao Konyaspor s 3:1 u gostima uz dva gola Maura Icardija, pa je Argentincu pripala Zlatna kopačka sa 25 golova, dok je Džeki današnji bio 21.

Sezona je bila prepuna uzbuđenja, dosta negativnih vijesti dolazilo nam je iz Turske, ali ostat će upamćena po tome da je Galata došla do nove titule, a Fenerova suša se nastavlja. Ovo je Galati 24. titula, dok je Fener ostao na 19.

Pitanje je šta će se dešavati tokom ljeta i hoće li Džeko ostati u Feneru budući da se spominje njegov odlazak iz redova turskog velikana.

U ostalim mečevima, Kasimpasa je sa 2:0 savladala Bešiktaš, a 90 minuta igrao je bh. reprezentativac Haris Hajradinović. Bivši reprezentativac Edin Višća je u meču Trabzonspor - Ankaragucu (4:2) ušao u 61. i zabio gol u 64. minuti. Nihad Mujakić je igrao 90 minuta za goste, a Riad Bajić je ostao na klupi. Ankaragucu je na kraju ispao u ligi, primivši dva gola u samom finišu, u 88. i 93. minuti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir je sa 5:2 došao do pobjede u gostima kod Adana Demirspora, a Hatayspor sa 2:0 pobijedio Rizespor. Armin Hodžić nije igrao, dok je na drugoj strani izostao iz rostera Dal Varešanović.

Galata i Fener igrat će Ligu prvaka, Trabzon i Kasimpasa Evropsku ligu, a Basaksehir Konferencijsku ligu. Iz lige su ispali Ankaragucu, Karagumruk, Pendikspor i Istanbulspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti