Musemićev debi iz snova, Tuzla City je novi vladar u gradu soli!

Sloboda nemoćna u duelu s gradskim rivalom

Musemićev debi iz snova, Tuzla City je novi vladar u gradu soli!

E. Škorić

Susret Slobode i Tuzle City odigran na Tušnju završen je pobjedom 'gostiju' rezultatom 2:0.

Tuzlanski derbi došao je na početku proljetnog dijela prvenstva i u trenutku kada se još svi "traže", budući da timovi imaju dosta promijenjene rostere s kojim napadaju određene ciljeve.

Osim toga, Tuzla, koja je danas gostovala Slobodi, ima novog trenera Husrefa Musemića, koji je eto baš protiv bivšeg kluba debitovao u zvaničnoj utakmici i na kraju je imao puno razloga za zadovoljstvo.

Uzbuđenja su počela u uvodnim minutama. Kurtalić je srušio Brkića, koji je sam uzeo loptu i šutirao, ne mareći za ono zlatno pravilo da penal nikada ne treba da izvodi igrač na kojim je isti napravljen. Golubović se potrudio da ta fraza dobije na smislu, te je odbranio udarac Brkiću.

Do kaja prvog dijela nekoliko opasnih situacija pred jednimi drugim golom, a u završnici poluvremena Crnkić je topovski šutirao, Golubović izbacio u korner. Nedugo nakon toga Dženis Beganović je šutirao glavom iz gužve, ali Muminović spašava TC.

Odmah na startu drugog poluvremena Rustemović testira Golubovića, ovaj lako hvata tu loptu.

Oglasi

Brkić se iskupio za promašeni penal u 48. minuti. Crnkić je centrirao, a Brkić pogađa za radost gostiju.

Mogao je možda sve da riješi Crnkić u 55. minuti, ali glavom je promašio prazan gol s peterca. Bio je to period igre u kojem je dominirao gostujući tim, a Sloboda nije pronašla način da odgovori.

Novi gol Tuzla City postiže u 61. minuti. Brkić sada u ulozi asistenta, izvodi korner, a Rustemović glavom skreće loptu u mrežu crveno-crnih i rješava pitanje pobjednika.

Do kraja se rezultat više nije mijenjao i Tuzla City je upisala veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj tim sada ima 30 bodova i zauzima sedmo mjesto, a Sloboda je poziciju niže sa 22 boda. Tuzli slijedi domaći meč sa Željezničarom, dok će Sloboda gostovati kod Olimpika narednog vikenda.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Levati otjerase Husica, i neka im sad. Neka gledaju sad kako Simin Han igra evropu i moguće za par godina osvaja trofeje, dok oni tonu sve niže i niže.
12 6
Johnny_20
Ne mogu oni biti nikakav vladar u gradu, kad oni nisu iz Tuzle, nego iz siminog hana.
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti