Tužna vijest za navijače TOŠK-a: Revanš meč polufinala Kupa se neće igrati u Tešnju!

Pravila su jasna, odbijen zahtjev TOŠK-a

Tužna vijest za navijače TOŠK-a: Revanš meč polufinala Kupa se neće igrati u Tešnju!

S. Mlaćo

NK TOŠK ostvario je historijski uspjeh. Naime, klub iz Tešnja plasirao se u polufinale Kupa naše zemlje gdje će odmjeriti snage sa NK Široki Brijeg.

Prvi meč igra se na Pecari, a revanš ipak neće biti odigran u Tešnju. Iz TOŠK-a su poslali zahtjev Takmičarskoj komisiji NS BiH da susret ipak igraju u Tešnju, no isti je odbijen. Potvrđeno je to za SportSport.ba.

Razlog je jednostavan. Prema propozicijama takmičenja u Kupu BiH za sezonu 2018/19, u članu šest, jasno stoji da se završnica Kupa mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu.

Tako će navijači TOŠK-a ostati uskraćeni za spektakl u svom gradu, no sigurno je da bez obzira gdje meć bio zakazan, fanovi ovog kluba će doći u velikom broju i biti vjetar u leđa svojim ljubimcima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

TOŠK je hit sezone i u Prvoj ligi FBiH gdje trenutno zauzima sjajno treće mjesto.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
U ZDK imaju izbor između Zenice i Kaknja. Kakanj je najbolja opcija.
0 0
rutomuf
Nek igraju na europskoj Simbau areni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi