U Barceloni odlučili šta će s Coutinhom
EPA

Platili su ga 145 miliona eura

U Barceloni odlučili šta će s Coutinhom

Brazilac Philippe Coutinho ponovo je prekrižen u Barceloni, pišu španski mediji.

Coutinho je proteklu godinu proveo na posudbi u Bayernu koji je uložio velike napore kako bi ga doveo, no njegov mandat u Njemačkoj nije bio posve uspješan i ne čudi što su Bavarci odustali od otkupa ugovora.

Iako je u proteklim danima bilo glasina da bi 27-godišnji ofanzivac mogao dobiti novu priliku u Barceloni, koju je skupo koštao u januaru 2018. godine, mediji u Španiji prenose da ipak nije u planovima Setiena za narednu sezonu.

Katalonci su dali do znanja Coutinhu da ne računaju na njegove usluge, a o toj odluci obavijestili su i zainteresovane engleske klubove Tottenham, Arsenal i Newcastle koji će ga moći dobiti samo pod određenim uslovima.

Tačnije, morat će za jednogodišnju posudbu platiti devet miliona eura naknade te podmiriti Coutinhovu platu od 11 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U igri za Coutinhov potpis je navodno i Tottenham, no Spursi, za razliku od navedenih klubova, nemaju namjeru pokriti cjelokupan iznos njegove plaće jer bi onda postao najbolje plaćeni igrač. Imao bi više i od najboljeg strijelca Tottenhama Harryja Kanea.

Podsjetimo, Coutinhov dolazak u januaru 2018. godine koštao je Barcelonu vrtoglavih 145 miliona eura. Taj novac nije uspio opravdati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haris100
Kakve skupe greške pravi Barselona, Dembele 120 miliona non stop povrijeđen ,Kutinjo 145 miliona odriču ga se,mislim da je u Grizman na tom putu, kupise i onog Malkoma za 40 miliona ali njega prodali Zenitu ,pa i Andre Gomes isto, ima jos ali ne mogu se sjetiti a nisu mogli Nejmara ubijediti da ostane, baš loše odluke..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi