U bh. klubu ne kriju: "Smanjit ćemo plate, sponzora nema, ništa više neće biti isto"

Ne razmišljaju trenutno o prvenstvu

U bh. klubu ne kriju: "Smanjit ćemo plate, sponzora nema, ništa više neće biti isto"

S. Mlaćo

I u FK Olimpik čekaju rasplet situacije.

Vukovi ove sezone imaju samo jedan cilj - povratak u Premijer ligu, te se činilo da im na tom putu neće niko stati, bar kada su u pitanju rivali.

I sve je išlo po planu. Olimpik je dodatno ojačao igrački kadar na zimu, a na klupu angažovao Darka Vojvodića, poznato bh.trenersko ime, stručnjaka za plasman u Premijer ligu.

U prvom kolu nastavka sezone Olimpik je lagano savladao Slaven 2:0, te počeo pripreme za duel sa Travnikom na Piroti, no pandemija koronavirusa bila je jača. Nogomet je stao, a predsjednika FK Olimpik Damira Dizdara smo pitali da li vjeruje u nastavak prvenstva ili će se desiti kraj po trenutnom stanju na tabeli.

Jasno je, džentlmenski, poručio da to danas nije bitno. Zdravlje je ipak broj jedan.

"U ovom momentu glavno nam je da sačuvamo zdravlje naših igrača i prvenstveno mislimo o tome. Fudbal će se igrati i nakon ove epidemije i najbitnije je da oni budu zdravi, jer se radi o momcima koji su većinom mladi i karijere su pred njima. Imamo stalne telefonske kontakte kako sa igračima i stručnim štabom, tako i sa uposlenicima. Vodimo računa i o omladinskim kategorijama, gdje treneri ostvaruju stalni kontakt sa našim omladincima", kazao je Dizdar za SportSport.ba.

Zbog cijele situacije i budžeti klubova naći će se na udaru. Da li će u Olimpiku doći do smanjenja plata, da li ste već razgovarali sa nogometašima, te uposlenicima?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče smanjenja plata, sigurno je da će cijela ova kriza koja se dešava ostaviti traga i na budžete klubova, pa tako i naš. Svi klubovi u državi će morati smanjiti troškove, jedan od načina je i smanjenje plata. Sponzora više nema, jer su i oni zatečeni ovom situacijom, državni budžeti će biti preusmjereni za sanaciju šteta nastalih pandemijom, tako da će to biti veliki problem za funkcionisanje svih klubova. Očekujemo da se u sve uključe i savezi, kako NS Federacije BiH, tako i krovni NFS BiH i pomognu klubovima sa određenim olakšicama za funkcionisanje. Jedno je sigurno, a to je da ništa nakon ovoga neće biti isto", rekao je Damir Dizdar, predsjednik FK Olimpik iz Sarajeva.

FK Olimpik nakon 16 odigranih kola na svom kontu ima 37 osvojenih bodova, a prvi pratilac NK TOŠK 31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti