U čast legendi: Nacionalnom stadionu dali ime Toše Proeski

Vrlo lijepa gesta

U čast legendi: Nacionalnom stadionu dali ime Toše Proeski

S. Grebović

Vlada Sjeverne Makedonije, kako se država odnedavno zove, danas je donijela odluku o preimenovanju stadiona Filip II Makedonski u stadion "Toše Proeski".

Portparol tamošnje Vlade Mile Bošnjakovski je putem svog zvaničnog Twitter profila potvrdio informaciju da će sportski objekat, na kome utakmice igra makedonska reprezentacija, nositi ime po Tošetu Proeskom.

Podsjećanja radi, Toše Proeski je 2007. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, a tih godina važio je za jednu od najvećih muzičkih zvijezdi u regionu.

Nekadašnji "Gradski stadion Skopje" je 2009. godine preminovan u stadion "Filip II Makedonski", a prije dvije godine bio je poprište velikana, Reala iz Madrida i Manchester Uniteda u okviru meča Superkupa Evrope u kome je Kraljevski klub slavio sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi