Dušan se "igra": Ibrahimović jedno, Vlahović drugo

Dušan proturiječio Zlatanu

Dušan se "igra": Ibrahimović jedno, Vlahović drugo

E. Ganibegović

U subotu su fantastičan meč u 13. kolu Serije A odigrali Fiorentina i Milan, a krajnji rezultat glasio je 4:3.

Svoje veče imao je srpski reprezentativni napadač Dušan Vlahović koji je asistirao Saponari za 2:0 u 45. minuti, te postigao treći i četvrti gol za Viole u drugom poluvremenu.

Milanu nije mogao pomoći ni Zlatan Ibrahimović, koji je postigao dva gola za velikana sa San Sira.

"Utakmica protiv Milana je bila kao san, ali kao i u svakom poslu, pa i u našem, ono što se dogodilo je već zaboravljeno i najvažnije je ono što tek dolazi. Dan nakon utakmice vladala je euforija, ali smo odmah počeli da se pripremamo za naredni meč sa Empolijem", rekao je Dušan Vlahović za Telegraf.

Jasno je da Vlahović neće produžiti ugovor s Fiorentinom te da će krenuti u neke nove avanture, a posebno zanimljivo je to što je Zlatan Ibrahimović rekao da bi upravo srpski napadač mogao biti njegov nasljednik u Milanu, s čime se ovaj nije složio.

"Ne osjećam se kao njegov nasljednik. On je veliki šampion, jedan od najboljih napadača i ako vidimo sve što je uradio, ostaje mi još dug put da se približim njegovom nivou. Činjenica da i dalje igra na vrhunskom nivou govori mnogo o njemu, njegovoj gladi za uspjehom i karakteru", rekao je 21-godišnjak, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je sjajan primjer za sve što radi i za energiju koju ulaže u to. Trudim se da napravim svoj put, da što više radim na sebi, da se usavršavam i postižem što bolje rezultate, nadam se da ću mu se moći približiti u budućnosti."

Vidjet ćemo da li će se ove izjave svidjeti Šveđaninu bh. korijena i da li će imati neki odgovor za napadača Fiorentine.

Top Komentari

Mele
Momak je dobar golgeter, iskren, priznaje klasu i sve sto je Zlatan napravio u fudbalu, ne glumi jos zvijezdu kao mnogi drugi u tim godinama.
1 0
Kiss
Nećeš ti biti I od Ibrahimovića
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi