Vlahović ima tajni dogovor, zna se o kojem klubu je riječ?

Napušta Viole

Vlahović ima tajni dogovor, zna se o kojem klubu je riječ?

E. Škorić

Napadača Fiorentine Dušana Vlahovića (21) trenutno želi nekoliko velikana.

Vlahović ove sezone briljira u dresu Fiorentine i uz Ciru Immobilea je prvi strijelac Serije A sa 10 pogodaka, pa ne čudi što su ga kao svoje naredno pojačanje naciljali velikani poput Juvenusa, Arsenala, Manchester Uniteda, Atletico Madrida, pa i super bogatog Newcastlea...

Novinar Fabrizio Romano tvrdi da je Fiorentina odlučila prodati Vlahovića za 70 miliona eura ove zime, što je sasvim logično jer je igrač odbijao da produži ugovor koji vrijedi do kraja sezone.

Juventus je nudio 50 miliona, što je manje od onoga što potražuje Fiorentina, ali svejedno Viole radije žele svoju savršenu devetku prodati nekom inostranom klubu. Prema Romanu, Vlahović ima tajni dogovor s nekim od klubova, ali da je to, unatoč svim negodovanjima Fiorentien i njenih navijača, upravo Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Arsenal je među prvima kontaktirao Fiorentinu kako bi se raspitao za cijenu, no igrač nema namjeru da potpiše za Topnike. Osim njih i Juventusa, postoje interesi Atletico Madrida, Tottenhama, pa i Newcastlea, koji je dobio bogate vlasnike iz Saudijske Arabije te Manchester Uniteda.

Ipak, unatoč svemu, smatra se da je Juventus glavni favorit i da će u januaru Stara dama učiniti sve da pojača svoj napad srbijanskim reprezentativcem i da je upravo Juventus taj "tajni klub" s kojim Vlahović navodno ima dogovor, sada se čeka još da Fioretnina da zeleno svjetlo, a nema previše izbora u ovom momentu.

Promo

Top Komentari

HusicS
Vi uporno ponavljate da mu ugovor ističe na kraju sezone i ako nije tako. Ali valjda je teško ukucati na transfermarkt i provjeriti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi