U Interu bijesni: "Ovo je najveća greška koju je VAR ikad napravio!"
Inter je remizirao u Firenci (3:3), ali bilo je dosta kontroverznih odluka u sinoćnjem meču

Inter oštećen u Firencu?

U Interu bijesni: "Ovo je najveća greška koju je VAR ikad napravio!"

E. Škorić

Interov direktor Beppe Marotta jako je ljut zbog "nepopravljive" štete koja je, prema njegovom mišljenju, nanesena milanskom klubu.

Inter je sinoć gostovao u Firenci kod Fiorentine i u ludom meču je bilo 3:3, s tim da je meč obilježilo dosta spornih situacija, a u prvom planu bili su sudija D i VAR, uz pomoć kojeg je dosuđen penal za Fiorentinu u samoj završnici zbog toga što je Danila D'Ambrosija lopta napucala u ruku.

„Oštećeni smo!“, rekao je Marotta za Sport Mediaset, dodavši:

“Nadamo se da to nije nepopravljivo u kontekstu naše sezone jer bi to bilo užasno. Najviše mi je žao što smo mnogo uložili u VAR kako bismo smanjili greške i zbog toga njegova upotreba mora biti savjesna i racionalna".

Smatra da nije sudija isključivi krivac.

„Ne želim da kritikujem Abissoa. Očigledno nešto nije uspelo. Možda bi sistem trebalo bolje pregledati. Nije na meni da uperim prst, ali mislim da je to prouzrokovalo nepopravljivu štetu za našu sezonu i nadam se da nije fatalno".

„Za mene je to najveća greška koju je VAR ikada napravio. Da li je to uticalo? Mogu takvu stvar kategorički odbaciti", poručio je direktor milanskog kluba.

Pogledajte spornu situaciju pa sami procijenite je li ispravna odluka sudije da pokaže na bijelu tačku.

Spalletti urlao na press konferenciji zbog penala za Fiorentinu u 101. minuti

Fudbaleri Intera sinoć su u nevjerovatnoj završnici ostali bez pobjede na gostovanju kod Fiorentine jer su primili gol u 101. minuti nakon što je sudija gledao VAR i zatim dosudio penal za domaće.

Inter je imao prednost od 3:1 nakon sat vremena igre, ali se Fiorentina nije predavala. Luis Muriel je smanjio prednost gostiju na 3:2, a zatim su domaći u 11. minuti sudijske nadoknade dobili penal i stigli do jednog boda u derbiju 25. kola italijanske Serije A.

Luciano Spalletti bio je bijesan na sudije nakon utakmice, te ga vjerovatno nikada nismo vidjeli tako bijesnog na press konferenciji. Trener Intera je urlao da je sudija pokrao njegov tim, te da nije imao nikakvog razloga da dosudi penal za Fiorentinu i oduzme pobjedu Interu.

"Ma bilo je čisto, lopta ga je pogodila u grudi i tu nema rasprave. Svi su to jasno vidjeli i kada je VAR to pokazao vidjelo se gdje ga je lopta pogodila. Sada ljuti pričaju da Spalletti treba dobiti otkaz, a niko ne govori o tome da na ovakve načine i krađe cijelu sezonu ostajemo bez bodova. Ovo se desilo pred mojim očima i nema nikakve šanse niti mogućnosti da je bio penal. VAR je važan instrument, ali ga sudije moraju naučiti koristiti", rekao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Obrisali gol Fiorentini isti penal sudili protiv njih na kraju pokradeni ,svasta
2 0
Exeter
Inter oštećen u Firencu? hahahaha ovi neki novopazarski padeži
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti