U Livornu shvatili da im nema spasa pa pustili desetoricu igrača uključujući i najboljeg strijelca

Ispadanje neizbježno

U Livornu shvatili da im nema spasa pa pustili desetoricu igrača uključujući i najboljeg strijelca

Admin Čaušević
Teme:

U nekadašnjem članu Serije A, Livornu, vlada potpuni haos. 

Nakon domaćeg poraza od Venezije (0:2) šanse za opstanak u Seriji B su minimalne, za mjestom koje znači luka spasa ovaj klub kasni 12 bodova uz sedam kola do kraja.

Da stvar bude gora po isteku ugovora u Livornu su odlučili da ne produže saradanju sa desetoricom igrača što znači da su se već pomirili s ispadanjem.

U ostatku sezone trener Antonio Filippini neće moći računati na najbolje igrače tima Matiasa Silvestrea, Federica Vivianija i Manuela Marrasa koji je sa osam golova bio i najbolji strijelac ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Situacija za Livorno će postati još teža nego što je trenutno jer će trener Filippini praktično morati izmišljati tim ili igrati sa juniorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti