U NK Travnik razočarani suđenjem nakon duela sa Igmanom: "Ovo više nije slučajnost!"

Objavili i video priloge spornih situacija

U NK Travnik razočarani suđenjem nakon duela sa Igmanom: "Ovo više nije slučajnost!"

S. Mlaćo
Već na samom startu drugog dijela sezone 16. kola Prve lige FBiH dosta bure.

Na Piroti su snage odmjerili Travnik i Igman, a završilo je 1:1.

Domaći su vodili golom Tabakovića, gostima izjednačenje i bod donio Alagić.

Navijači Travnika su razočarani napustili meč, zvižducima su ispratili sudijsku trojku predvođenu Suadom Nurićem iz Gračanice za kojeg smatraju da je sa svojim pomoćnicima žestoko oštetio njihov tim i spriječio ih da osvoje tri važna boda.

Razočarani su i u Upravi NK Travnik, te su danas izdali saopštenje za javnost. U saopštenju se nalazi i video prilozi, tačnije četiri videa za koja kako Veziri kažu se jasno vidi da su oštećeni.

Prenosimo saopštenje:

Oglasi

"NK Travnik je remizirao u subotu protiv FK Igman Konjic (1:1)

Naši navijači razočarani su napustili stadion zbog brojnih loših sudijskih odluka na štetu našeg kluba. Isto se u mnogim slučajevima dešavalo i u prvom dijelu sezone.

U više navrata naš tim je žestoko oštećen direktnim uticajem na rezultat i stanjem na tabeli našeg kluba. Sigurno je da smo trebali imati mnogo više bodova i bolji plasman.

I pored toga uvijek smo bili dobri domaćini, kako protivničkim ekipama, tako i službenim osobama koje su delegirane na utakmicama NK Travnika.

Tako je bilo u subotu gdje smo pokazali gospodske manire, ali na terenu je to bilo potpuno drugačije.

Oglasi

U prilogu su video snimci situacija koje su išle na štetu našeg kluba od strane sudijske trojke.

Uvjereni smo da se više tu ne radi o slučajnosti, pa se pitamo kome smetamo? Prosudite sami. Pogledajte samo neke od spornih detalja, kako slijedi:

PRVI video. Odbrana vratara gostiju izvan 16 metara, prvi udarac nogom, a drugi udarac odbranjen rukom izvan kaznenog prostora. Sudije nisu dosudile crveni karton vrataru niti su dosudili indirektan udarac. Dosudili su gol-aut.

DRUGI video. Otvoren đon sa obje noge i start nad našim lijevim bekom Palićem. Pogibeljan start gostujućeg igrača i teža povreda našeg igrača, bez adekvatne sankcije od strane sudije. Za ovakve startove se u modernom nogometu dobija crveni i zabrana nastupa nekoliko kola.

TREĆI video. Namjerno igranje rukom napadača gostiju Blagojevića, koji je do tada imao žuti karton i ovim potezom stekao automatski crveni. Sudije to nisu tako ocijenile.

Oglasi

ČETVRTI video. Visoko podignuta noga i udarac đonom prema našem igraču Obradoviću, bez dosuđivanja faula i ikakve sankcije gostujućem igraču, a odmah zatim dosuđivanja faula gostima iz ničega. Ova situacija je prethodila postizanju pogotka gostiju i poravnanja rezultata“.

Kakve će ocjenu dobiti sudije sa meča na Piroti, odlučit će organi NS FBiH.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST. NK Travnik remizirao je u subotu protiv FK Igman Konjic (1:1) Naši navijači razočarani su...

Posted by NK Travnik on Monday, March 7, 2022

Treba istaći da su sa tribine Pirote prozivali visokopozicioniranog člana NS FBiH Mirsada Drljevića iz Goražda. Posmatrač suđenja bio je Salem Kundo, također iz Goražda, dok je u dresu Igmana nastupio Amer Drljević, sin Mirsada Drljevića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Naredno kolo u Prvoj ligi FBiH donosi derbi duel Igmana i GOŠK-a i jasno je da će susret biti pod lupom organa NS FBiH, ali i javnosti, s obzirom da ova dva tima vode bitku za prvaka.

Uskoro će biti donesena odluka o tome ko će dijeliti pravdu na navedenom meču.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Sramota! Necete izbacit Travnika iz lige! U Konjicu zive sve sama gofna. Naprijed GOSK!
3 2
enko
Nije vise nista slucajno.ni ono juce u b.luci ni ovo u travniku,ni da je posmatrac salem kundo iz afere Var,ni to da vi nikada necete stati na zdravu nogu dok je u i oko kluba sarajčić.imate klub sa tradicijom ljude koji vole klub,infrastrukturu ali imate i sarajcica kojeg stiti lendo.to je problem travnika a ovo oko sudija je problem od ranije i tu treba drastican rez.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi