U PSG-u nisu zabrinuti što Pochettino želi u Manchester United jer imaju savršenu zamjenu za njega

Već su spremni za takav scenario

U PSG-u nisu zabrinuti što Pochettino želi u Manchester United jer imaju savršenu zamjenu za njega

E. Čaušević

Manchester United je u potrazi za novim trenerom nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

Solskjaer je imao veoma lošu seriju rezultata u posljednjih nekoliko sedmica zbog čega je izgubio povjerenje čelnika kluba koji su mu nakon poraza od Watforda odlučili da uruče otkaz.

Već se nekoliko dana špekuliše o tome ko bi mogao biti novi trener Uniteda, a mnogi su jučer bili iznenađeni kada se tu pojavilo ime argentinskog stručnjaka Mauricija Pochettina.

Pochettino je ugovorom vezan za PSG, ali su engleski mediji objavili da je on priznao da nema ništa protiv da preuzme Manchester United jer nije baš najsretniji u Parizu.

Navodno, Pochettino je spreman da odmah napusti PSG i preuzme Manchester United iako je sezona u punom jeku, te je jasno kakav izazov ga čeka ukoliko ode na Old Trafford.

No, jutros su francuski mediji objavili da u PSG-u nemaju ništa protiv da Pochettino ode u United i da traže već njegovu zamjenu kako bi bili spremni na takav scenario.

Le Parisien piše da je prvi kandidat za novog trenera Zinedine Zidane koji je bio i na listi želja Manchester Uniteda, ali je na kraju odbio da preuzme klupu engleskog kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zidane čeka da se oslobodi mjesto u reprezentaciji Francuske, ali u PSG-u su spremni da mu ponude ugovor do kraja ove sezone kako bi naredne godine bio u mogućnosti da preuzme Trikolore nakon Mundijala u Kataru.

Parižani su spremili i izdašnu ponudu za Zidanea i vjeruju da će nekadašnji trener Real Madrida teško to da odbije. No, sada je sve u rukama Pochettina koji treba zvanično da se oglasi oko špekulacija za preuzimanje klupe Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emial766
Nikad Zizu nece trenirat PSG. Svi znaju za koji klub od malih nogu bodri to je OM.
8 1
kali
Srednji trener, Zidanu ni do koljena
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi