Zidane sve nasmijao zbog dva razloga zašto odbija pozive Manchester Uniteda

Jednostavno mu se tamo ne ide

Zidane sve nasmijao zbog dva razloga zašto odbija pozive Manchester Uniteda

E. Čaušević

Čelnici Manchester Uniteda su u potrazi za novim trenerom nakon što su u subotu uručili otkaz Ole Gunnaru Solskjaeru.

Solskjaer je imao očajnu seriju na klupi Manchester Uniteda prethodnih nekoliko sedmica nakon čega je dobio otkaz.

United je u subotu poražen u gostima od Watforda sa 4:1 i to je bila kap koja je prelila čašu kod čelnika kluba s Old Trafforda.

Međutim, pred njima je sada težak posao i neće im biti jednostavno dovesti neko zvučno trenersko ime. Nije tajna da je prva želja već odavno Zinedine Zidane, ali francuski stručnjak uporno odbija pozive s Teatra snova.

Engleski mediji objavili su jučer da je Zidane ponovo prva želja čelnika kluba i da čine se što mogu kako bi nagovorili Francuza da preuzem Crvene đavole.

Zidane je bez kluba nakon što je ljetos napustio Real Madrid i već je odbio nekoliko ponuda jer želi da bude novi selektor reprezentacije Francuske iako će za to morati čekati još godinu dana.

Oglasi

No, to za Zidanea nije problem i zbog toga ne želi da počinje nove projekte i spremno čeka da Didier Deschamps napusti Trikolore nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iz Uniteda su već u subotu ponovo kontaktirali Zidanea i ponudili mu ugovor u kojem će imati klauzulu da ode ukoliko dođe ponuda iz reprezentacije Francuske, ali je on to odbio i dao im dva bizarna razloga za to.

Prvi razlog Zidane je naveo da ne govori engleski jezik dovoljno dobro, a drugi je mnoge nasmijao jer je poručio da njegova supruga jednostavno ne želi da živi u Manchesteru.

Crvene đavole odbio i Luis Enrique

U medijima se pojavila informacija da je na listi želja i Luis Enrique koji je trenutno selektor reprezentacije Španije. No, Enrique je odmah demantovao ikakva povezivanja s Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od novinara La Sexte kontaktirao je Enriquea i pitao ga da li ima istine u tome da ide u United, a on je samo krako prokomentarisao: "Da li je danas prvi april i dan šale?".

Enrique je jasno dao do znanja da uopšte nema namjeru da napušta reprezentaciju Španije i da mu je u cilju da ostane na klupi Crvene furije do kraja svog ugovora.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Manchester treba da se drži "United Way" strategije, i da im trener ponovo bude neko ko je dio kluba vec. To im je prolazilo prije 60, 40, i 20 godina, i vjerujem da ce opet. Roy Keane, Rio Ferdinand, neko od tih likova treba da se okuša, dobar je i Solša' bio but. Rooney je vec trener itd..
3 3
Klicko
Koeman je slobodan!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije