U Rimu radosni: BiH ne igra ni baraž ni prijateljske mečeve
Foto: EPA

Bliži se Derby della Capitale

U Rimu radosni: BiH ne igra ni baraž ni prijateljske mečeve

U narednim danima nas očekuju utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, pa je u većini evropskih liga "na snazi" reprezentativna pauza.

Tako je i u italijanskoj Seriji A, ali kada se šampionat Italije nastavi očekuje nas veliki rimski derbi između Rome i Lazija.

Navijači Rome su, tako, veoma "sretni" što BiH nije uspjela izboriti plasman na baraž, ali i zbog toga što Zmajevi tokom reprezentativne pauze neće igrati prijateljske mečeva, pa će Edin Džeko biti odmoran za veliki derbi.

Džeko je, navodno, već počeo sa pripremama za veliki okršaj sa Lazijom, a navijači Rome očekuju još jednu veliku partiju od kapitena bh. reprezentacije.

"Kada se nastavi takmičenje u prvenstvu igrat će se veliki derbi u glavnom gradu, a BiH (koja je već ispala iz kvalifikacija za Mundijal) neće igrati nikakve utakmice tokom pauze, pa će napadač Rome biti u mogućnosti da se odmori za veliki derbi", istakli su na sportskim stranicama Ill Messaggera.

"Ovo su dobre vijesti za Romu", poručili su novinari italijanskog lista, pa dodali:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Roma pobjeđuje i bez Džekinih golova, ali kada je on u napadu ekipa je opasnija pred golom protivnika."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi